Maia Sandu pune condiţii coaliţiei de guvernare pentru a fi premier

Maia Sandu, care a fost propusă de către Partidul Liberal Democrat pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, a înaintat două condiţii de bază pentru a accepta să fie premier. Acestea nu au fost însă acceptate de către Partidul Liberal şi Partidul Democrat.
Maia Sandu (www.actualitati.md)
Ana Chitoroagă
25.07.2015

Maia Sandu, care a fost propusă de către Partidul Liberal Democrat pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, a înaintat două condiţii de bază pentru a accepta să fie premier. Maia Sandu a cerut ca în următoarele săptămâni să fie demişi guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, şi procurorul general, Corneliu Gurin.

Potrivit unor surse din PLDM, Maia Sandu consideră că aceste două instituţii sunt principalele vinovate de situaţia din domeniul bancar şi miliardul furat, iar în această situaţie este inacceptabil, în opinia ei, ca Dorin Drăguţanu şi Corneliu Gurin să se mai afle la conducerea acestor instituţii.

În opinia lui Sandu, cele două instituţii sînt principalele responsabile pentru fraudele de proporţii din sistemul bancar şi „furtul miliardului”. Condiţiile Maiei Sandu ar fi fost însă respinse de Partidul Democrat şi Partidul Liberal, mai scrie sursa citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor