Maia Sandu pune condiţii coaliţiei de guvernare pentru a fi premier

Maia Sandu
Maia Sandu (www.actualitati.md)

Maia Sandu, care a fost propusă de către Partidul Liberal Democrat pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, a înaintat două condiţii de bază pentru a accepta să fie premier. Maia Sandu a cerut ca în următoarele săptămâni să fie demişi guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, şi procurorul general, Corneliu Gurin.

Potrivit unor surse din PLDM, Maia Sandu consideră că aceste două instituţii sunt principalele vinovate de situaţia din domeniul bancar şi miliardul furat, iar în această situaţie este inacceptabil, în opinia ei, ca Dorin Drăguţanu şi Corneliu Gurin să se mai afle la conducerea acestor instituţii.

În opinia lui Sandu, cele două instituţii sînt principalele responsabile pentru fraudele de proporţii din sistemul bancar şi „furtul miliardului”. Condiţiile Maiei Sandu ar fi fost însă respinse de Partidul Democrat şi Partidul Liberal, mai scrie sursa citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.