R. Moldova: A fost creată Alianţa pentru Integrare Europeană 3. Filat, Lupu şi Ghimpu au semnat

Marian Lupu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu, semnarea Acordului de constituire a AIE 3
Marian Lupu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu, semnarea Acordului de constituire a AIE 3 (facebook.com / VladFilat)

Acordul politic de constituire a Alianţei pentru Integrare Europeană 3 (AIE 3) a fost semnat joi 23 iulie, de liderii celor trei partide, Liberal Democrat, Democrat şi Liberal.

În opinia lui Vlad Filat, semnarea acestui acord a avut loc în urma unui proces de negocieri deloc uşor. „ Nu greutatea procesului de negocieri a fost relevant pentru semnarea acestui acord, dar situaţia în care se află ţara”, a subliniat Filat, ţinând să adauge că Acordul AIE 3 „ urmează să asigure majoritate parlamentară şi suport politic pentru viitorul cabinet de miniştri care să facă faţă tuturor problemelor”.

Potrivit realitatea.md, Marian Lupu, liderul democraţilor, a precizat că prioritar pentru alianţa nou-creată este integrarea europeană a Republicii Moldova. „AIE-3 devine o structură politică solidară. Privesc cu optimism şi responsabilitate exerciţiul de astăzi”, a punctat democratul.

În cadrul ceremoniei de semnare a Acordului, liderul PL, Mihai Ghimpu a menţionat că acest Acord constituie nu doar refacerea Alianţei pentru Integrare Europeană, dar asigură, în acelaşi timp cursul european, fără de care RM nu are viitor.

„Probleme avem multe, situaţia este foarte delicată şi dificilă, de aceea noi, liberalii, am acceptat şi suntem alături pentru a contribui la această schimbare. Suntem într-o situaţie în care numai împreună putem să ajutăm oamenii”, a declarat Ghimpu.

„Eradicarea sărăciei”, care poate fi realizată doar prin „creştere economică” şi „combaterea corupţiei”, este de părere politicianul, care a mai menţionat că acestea ar fi de fapt, trei cele mai mari probleme cu care se confruntă Moldova la acest moment.

La final, toţi cei trei lideri, au ţinut să mulţumească cetăţenilor care au avut încredere şi i-au votat pentru a putea fi formată Alianţa.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe