Decizia PLDM de a-l numi pe Filat premier a fost respinsă de PL şi PD

Vlad Filat
Vlad Filat (JOHN THYS / AFP / GettyImages)

Partidul Liberal Democrat din Moldova a dorit ca preşedintele formaţiunii, Vlad Filat, să ocupe funcţia de premier, însă celelalte două partide din alianţă, PD şi PL, nu au fost de acord cu candidatura.

Potrivit independent.md, anunţul a fost făcut, miercuri, de Filat, la finele unei noi runde de negocieri, referitoare la constituirea alianţei de guvernare.

„În perioade complicate, liderii nu trebuie să monitorizeze activitatea altora, este necesar să-şi asume responsabilitatea pentru treburile ţării. PLDM a decis: candidatul la funcţia de prim-ministru să fie preşedintele partidului, Vlad Filat. Am discutat cu colegii din coaliţie, dânşii au invocat motive, din punctul meu de vedere mai mult formale, precum că liderii nu ar trebui să iasă în prim plan”, a afirmat liderul PLDM.

Totuşi, Partidul Liberal Democrat a decis deja candidatul pe care îl va propune pentru această funcţie, despre care afirmă că are „integritate şi calităţile necesare” pentru a conduce Guvernul RM, numele acestuia urmând să fie adus la cunoştinţă joi.

Precizăm că Vlad Filat a fost demis din funcţia de premier în aprilie 2013, în urma unei decizii a Curţii Constituţionale, fiind suspectat de corupţie.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.