Protest paşnic la Chişinău: Stop persecuţiei împotriva practicanţilor Falun Gong în China

Protest paşnic la Chişinău, 20 iulie 2015
Protest paşnic la Chişinău, 20 iulie 2015 (Epoch Times)

„Este o nedreptate, e păcat să rămână lucrurile aşa, pentru că suferă oameni nevinovaţi”, a comentat o tânără, în timp ce se plimba împreună cu familia în Parcul „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din centrul Chişinăului, după ce a văzut înscenarea câtorva metode de tortură la care sunt supuşi practicanţii Falun Gong din China de către Partidul Comunist Chinez, prezentate de aderenţii Falun Gong din Moldova.

La 20 iulie 2015, aderenţii Falun Dafa din întreaga lume au comemorat 16 ani de la lansarea celei mai violente şi ample persecuţii pe plan mondial, cea a discipolilor Falun Gong în China, având în vedere că aceşti oameni sunt încă supuşi torturilor inumane şi chiar prelevării, pe viu, a organelor lor, care apoi sunt vândute pentru profit, se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Falun Dafa din Moldova, remis redacţiei Epoch Times.

Astfel că, duminică şi luni, membrii, susţinătorii şi voluntarii Falun Dafa din Moldova au organizat în Scuarul Europei şi în faţa Ambasadei Chineze de la Chişinău, acţiuni paşnice de protest şi comemorare a victimelor crudei persecuţii la care sunt supuşi discipolii Falun Gong chinezi.

„Atâta timp cât mai sunt persecutaţi, prietenii noştri, practicanţi Falun Dafa din China, vom ieşi, vom organiza acţiuni de protest, vom informa oamenii şi vom cere eliberarea tuturor practicanţilor din închisori şi lagăre de concentrare şi arestarea, în acelaşi timp, a celor care au participat în campania de persecutare şi nu în ultimul rând a iniţiatorului acestor persecuţii”, a declarat unul dintre participanţii la eveniment.

„Mie, ca persoană, îmi pasă foarte mult de oameni, şi mă refer aici la acei oameni care astăzi încă suferă. Deşi pot părea doar numere si fapte dure scrise în ziarele şi materialele pe care le dăm oamenilor pentru a-i informa despre persecuţiile din China, trebuie să ne dăm seama că cei din lagăre sunt oameni care au familii, copii, emoţii, care trăiesc, şi numai din cauză că practică Falun Dafa şi doar pentru că ei cred în trei principii - adevăr, compasiune, toleranţă - sunt închişi în închisori. Nu doar închişi, dar le sunt furate organele, le sunt hărţuite familiile. Vorbim despre un genocid enorm”, a punctat o tânără practicantă.

Persecutarea mişcării spirituale Falun Gong şi crimele inimaginabile împotriva membrilor acesteia, comise de către autorităţi în lagăre de concentrare, închisori şi spitale psihiatrice, sunt lovituri date umanităţii, demnităţii şi civilizaţiei noastre, iar potrivit uneia dintre practicante, „în China discipolii Falun Gong sunt tăiaţi pe viu, iar oamenii cumpără organe, sau merg în China pentru transplant, şi nu ştiu că sunt de la oameni vii, astfel că e foarte important, ca până la urmă să se afle despre ce se petrece în China, iar în momentul în care cumpără un organ să fie documentaţi”.

Falun Gong sau Falun Dafa este o formă de practică meditativă înrădăcinată în cultura tradiţională chineză, fiind bazată pe principiile adevăr, compasiune şi toleranţă. La 20 iulie 1999, a fost interzisă în China şi din acel moment, şi până în prezent, mii de practicanţi au fost supuşi torturii brutale, în efortul de a le ”transforma” mentalitatea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe