Senatul Statelor Unite a aprobat numirea lui Hans G. Klemm în funcţia de Ambasador al României

(EMMANUEL DUNAND / AFP / GettyImages)
Andrei Pricopie
06.08.2015

Senatul Statelor Unite a aprobat miercuri seară (joi dimineaţa ora noastră), prin vot deschis, numirea lui Hans G. Klemm în funcţia de ambasador în România, potrivit site-ului Congresului SUA, citat de Mediafax.

Pe 22 iulie, ambasadorul desemnat al SUA pentru România fusese audiat de Comisia de Politică Externă a Senatului american. Câteva zile mai târziu, pe 29 iulie, primea aviz pozitiv de la Comisie.

"România este un prieten şi un partener strategic. Ţara are mare potenţial, este una dintre cele mai rapide în dezvoltare din UE, are o datorie mică, este fiscal viabilă şi are o populaţie educată. Sunt două impedimente – unul este corupţia, România are încă probleme serioase cu corupţia şi este poziţionată la coada clasamentului din UE. Iar celălalt este infrastructura. (...)

După cum a spus şi vicepreşedintele Biden la Bucureşti. corupţia reprezintă un pericol clar pentru securitatea naţională a ţării. România a stat puternică în faţa corupţiei, prin instituţiile şi agenţiile de aplicare a legii, o mulţime de oficiali au fost condamnaţi, declara, în faţa comisie, Hans Klemm, citat de gândul.info

Ambasadorul desemnat al SUA pentru România le-a vorbit atunci senatorilor şi despre poziţionarea României faţă de Rusia în raport cu propaganda rusă şi presiunile energetice.

"Relaţiile României cu Rusia au fost anevoioase din punct de vedere istoric, înclinaţia populaţiei din România de a fi influenţată de propaganda rusă începe la un nivel foarte jos. Percepţia la nivelul populaţiei, conform sondajelor de opinie, faţă de SUA, este la un nivel înalt, iar faţă de Rusia la un nivel scăzut. Românii sunt totuşi foarte îngrijoraţi faţă de Rusia, de agresiunea Rusiei şi de impactul asupra securităţii din regiune. Au graniţă cu Ucraina şi imediat peste Marea Neagră se află chiar Rusia. România lucrează cu noi şi cu NATO pentru a se asigura că balanţa de securitate rămâne puternică şi va rezista agresiunii ruse.

„România este izolată de presiunile energetice ale Rusiei, este un exportator net de energie. Rezervele de petrol şi gaze sunt în scădere, însă acum nu se află sub presiunea Rusiei din punct de vedere energetic. Însă toţi vecinii săi depind în mare de gaz rusesc. Am încurajat România să investească în infrastructura de gaze, care este învechită, pentru a putea face parte dintr-o soluţie europeană de diversificare a soluţiilor energetice", a afirmat Hans Klemm.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor