Şeful Poliţiei din Centrul Vechi reacţionează în scandalul Radu Gavriş: Cine a ordonat filajul şi de ce?

Politia si jandarmeria patruleaza centrul vechi in Bucuresti, in timpul crizei coronavirus, starea de alerta
Politia si jandarmeria patruleaza centrul vechi in Bucuresti, in timpul crizei coronavirus, starea de alerta (Epoch Times România)

Cristian Ghica, comandantul Secţiei de Poliţie din Centrul Vechi, a reacţionat duminică după scandalul legat de surprinderea comisarului-şef Radu Gavriş împreună cu patru procurori, la o presupusă petrecere în Centrul Vechi. Ghica nu contestă că, în contextul pandemiei, a fost o greşeală faptul că cei cinci „beau o bere” într-un spaţiu închis, dar se întreabă „care a fost temeiul legal al filajului” şi la comanda cui a fost realizat.

„Radiografia unei mârşăvii...contravenţionale (ca să parafrazez un actual politician care a 'uitat' odată cu noua calitate ce înseamnă ca cineva, nişte gunoaie, să îşi bată joc de muncă de o viaţă a unui om). Ceea ce vedeţi de două zile se rezumă la Gavriş, o bere, Hanul lui Manuc şi patru procurori. În treacăt fie spus, cei cinci sunt prieteni, oameni care au multe nopţi nedormite pentru a-i prinde pe cei care ucid, adică pe cei mai răi dintre noi. Dar au băut o bere, tot ce au făcut bun nu mai contează. Să fie clar de la început: este o greşeală faptul că se aflau într-un spaţiu închis în condiţiile actuale. Nu le ia nimeni apărarea, dacă au greşit trebuie să plătească pentru nerespectarea unor prevederi legale. Dar, care a fost temeiul legal al filajului? DIPI, DOS, 'filajul' lui Şchiopu de la SIC DGPMB (SIC care nici în prezent nu se ocupă de cele aproape 500 de înşelăciuni cu acelaşi mod de operare din Bucureşti), au ieşit la plimbare în mod spontan în acelaşi loc? Sau au fost trimişi? De către cine? De ce?”, se întreabă, într-o postare pe Facebook, şeful Secţiei de Poliţie din Centrul vechi.

Totodată, Ghica subliniază faptul că „urmărirea fără drept a unei persoane este infracţiune”.

„Supravegherea video, audio sau prin fotografiere se poate face numai în baza unui mandat de supraveghere dat de un judecător. Aveau toţi fotografii ăştia de ocazie un mandat sau au executat orbeşte un ordin ilegal? Aveau cumva structurile de filaj vreo solicitare în dosare penale şi au amânat punerea în executare pentru că erau ocupaţi cu halba lui Gavriş? Da, aveau! Sunt infractori care au mai stat câteva zile printre noi doar pentru că Despescu, Miriţescu, Berechet şi Şchiopu au încercat să îşi securizeze funcţiile”, a mai scris Cristian Ghica.

Acesta menţionează că, în vreme ce „comunicatul Parchetului este absolut impecabil şi este exact sinteza a ceea ce s-a întâmplat”, ceea ce a transmis Poliţia a fost „o mizerie, ca de obicei”:

„Comunicatele de presă ale Poliţiei sunt infecte, la fel ca cei care le-au dat cu intenţia clară de a denigra, de a arunca din mizeria în care se scaldă, asupra unor oameni nepătaţi. Iar esenţa aici este cuvântul 'oameni'. Oamenii greşesc. Dacă ar da cu pietre numai cei de o puritate absolută, aţi vedea că nu va zbura nicio pietricică. Revin şi subliniez pentru naşi, fini, bărbuţi, ciocani, drăgani, andrei, gabrieli şi alţi căţărători pe cadavre: au greşit, să plătească! Dar să plătească şi cei care au săvârşit infracţiunea de hărţuire şi abuz în serviciu, folosind nişte structuri ale poliţiei, în mod ilegal (şi abject) pentru a-şi asigura o poziţie mai bună în vederea viitoarelor numiri. Dacă legea ar fi lege, am avea 5 amenzi colectate la bugetul de stat şi alţi 5-6 aşa-zişi poliţişti la puşcărie.

PS Comunicatul Parchetului este absolut impecabil şi este exact sinteza a ceea ce s-a întâmplat. Poliţia a comunicat o mizerie, ca de obicei”.

Reamintim că Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a transmis într-un comunicat de presă că patru procurori au fost într-adevăr într-un local din Centrul Vechi, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, însă aceştia nu aveau nicio legătură cu ceilalţi clienţi. Totodată, Parchetul acuză difuzarea de imagini „cu conţinut selectiv” de la acţiunea poliţiei, de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată. Precizările PTB vin în condiţiile în care 27 de persoane consumau băuturi alcoolice în localul "Hanul lui Manuc", din Centrul Vechi al Bucureştiului.

Printre acestea s-ar fi aflat şi fostul şef de la serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş, Codruţ Popoiu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, precum şi un bărbat care ar fi trebuit să stea o săptămână în carantină. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne