Parchetul General reacţionează în scandalul Radu Gavriş: Procurorii nu au avut vreo legătură cu petrecerea

Radu Gavriş
Radu Gavriş (G4media)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti transmite într-un comunicat de presă - emis în contextul în care în spaţiul public a izbucnit un scandal legat de surprinderea comisarului-şef Radu Gavriş şi a prim-procurorului Codruţ Popoiu la o petrecere în Centrul Vechi - că patru procurori au fost într-adevăr într-un local din Centrul Vechi, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, însă aceştia nu aveau nicio legătură cu ceilalţi clienţi. Totodată, Parchetul acuză difuzarea de imagini „cu conţinut selectiv” de la acţiunea poliţiei, de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată.

Redăm comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti:

În contextul informaţiilor existente în spaţiul public cu privire la participarea unor procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti la o petrecere privată care s-ar fi desfăşurat într-un local din Centrul Vechi din Bucureşti, în seara zilei de 22.01.2021;

Ţinând seama că modalitatea de prezentare a acestor informaţii este de natură să afecteze imaginea instituţiei noastre, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Atât în seara zilei de 22.01.2021, cât şi în cursul zilei de astăzi, s-a acreditat public ideea că la un local din centrul mun. Bucureşti a fost organizată o petrecere privată unde ar fi participat mai mulţi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, alături de ofiţeri din cadrul Poliţiei Capitalei şi de alte persoane, dintre care una carantinată.

În urma verificărilor efectuate la nivelul unităţii noastre a rezultat că, în realitate, patru procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti se aflau în localul din Centrul Vechi al municipiului Bucureşti, împreună cu un ofiţer din cadrul Poliţiei Capitalei, fără a avea vreo legătură cu ceilalţi clienţi ai localului, spaţiul respectiv fiind deschis publicului în acel moment.

În aceste împrejurări, în jurul orelor 19:00, aceştia au fost legitimaţi de către lucrători din cadrul Poliţiei Sectorului 3, care efectuau un control la acel local, fără a li se comunica la momentul respectiv aplicarea vreunei sancţiuni contravenţionale. Verificările i-au vizat şi pe ceilalţi clienţi aflaţi în locaţie la momentul respectiv.

La scurt timp, în spaţiul public au fost prezentate informaţii ce conţineau date cu caracter personal şi imagini cu conţinut selectiv de la acţiunea poliţiei, ştirile având totodată la bază un comunicat indicat a fi emis de către Poliţia Capitalei.

În consecinţă, prezentarea improprie a tuturor acestor informaţii este de natură să creeze publicului impresia eronată că procurorii au participat la o petrecere privată, organizată în întreg localul, la care ar fi luat parte 27 de persoane, inclusiv una aflată sub incidenţa unei măsuri de carantinare.

Precizările PTB vin în condiţiile în care 27 de persoane consumau băuturi alcoolice în localul "Hanul lui Manuc", din Centrul Vechi al Bucureştiului. Printre acestea se aflau şi fostul şef de la serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei, Radu Gavriş, Codruţ Popoiu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, precum şi un bărbat care ar fi trebuit să stea o săptămână în carantină.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne