Secretarul general al UIT: ”Republica Moldova are tineri talentaţi, cu potenţial mare”
alte articole
Preşedintele Parlamentului Igor Corman a avut astăzi o întrevedere cu Secretarul general al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, Hamadoun Toure, a relatat pentru Moldpres Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului. Oficialii au abordat subiecte privind dezvoltarea sectorului tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii în Republica Moldova, referindu-se în special la importanţa ajustării legislaţiei naţionale în conformitate cu standardele şi bunele practici internaţionale.
Interlocutorii s-au referit la rolul investiţiilor în sectorul TIC pentru creşterea performanţei economice a tuturor sectoarelor. Potrivit Preşedintelui Parlamentului, semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, va facilita crearea unor condiţii adiţionale pentru menţinerea performanţei în sectorul TIC, inclusiv atragerea de investiţii externe.
Igor Corman a salutat organizarea la Chişinău, în perioada 20-22 mai a.c., a Forumului regional UIT pentru CSI şi Europa „Utilizarea partajată a infrastructurii comunicaţiilor electronice ca instrument de promovare a dezvoltării reţelelor în bandă largă”. În opinia şefului Legislativului, asemenea evenimente contribuie la o mai bună înţelegere a modelelor de dezvoltare a ţărilor din regiune, fiind încurajat dialogul şi schimbul de experienţă. „Atunci când împărtăşim informaţia, experienţa, toţi au de câştigat”, a adăugat Hamadoun Toure.
Secretarul general al Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor a relevat importanţa sectorului TIC pentru edificarea unei lumi bazate pe cunoaştere, prin crearea şi partajarea rapidă a informaţiei.
„Bogăţia unei ţări rezidă în capitalul uman, iar Republica Moldova are tineri talentaţi, cu potenţial mare”, a remarcat oficialul, menţionând că Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor va continua să sprijine dezvoltarea sectorului TIC în ţara noastră.
Hamadoun Toure este din 2007 Secretar General al UIT, organizaţie a cărei misiune este unificarea lumii prin utilizarea potenţialului tehnologiilor informaţionale şi de comunicaţii. UIT include 193 de ţări. Republica Moldova este parte la această structură din octombrie 1992.