Se-ntoarce roata. Liberalii pregătesc debarcarea lui Tăriceanu de la Senat

După ce a "trădat" PNL, din care o rup o bucată considerabilă, şi l-a înlocuit la şefia Senatului pe fostul său coleg de partid, Crin Antonescu, cu sprijin PSD, Călin Popescu Tăriceanu se găseşte acum în situaţia să fie el însuşi debarcat de liberali. Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, sâmbătă, că urmează să anunţe schimbarea majorităţii la Senat, şi implicit schimbarea conducerii.
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
07.02.2015

După ce a "trădat" PNL, din care o rupt o bucată considerabilă, şi l-a înlocuit la şefia Senatului pe fostul său coleg de partid, Crin Antonescu, cu sprijin PSD, Călin Popescu Tăriceanu se găseşte acum în situaţia să fie el însuşi debarcat de liberali. Co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat, sâmbătă, că urmează să anunţe schimbarea majorităţii la Senat, şi implicit schimbarea conducerii.

"Dacă discutăm despre încercarea noastră de a schimba majoritatea, probabil că o să o anunţăm în viitorul..., probabil săptămâna viitoare, în două săptămâni, eu mi-aş dori să fie cât mai repede, pentru că Senatul este o Cameră importantă, cred că această Cameră trebuie să aibă amprentă liberală şi la conducere", a declarat Alina Gorghiu, citată de agenţia Mediafax.

"Acest lucru nu l-am ascuns public, încercăm schimbarea preşedintelui Senatului, în schimb, aş dori să facem lucrurile înainte şi să vedem cum se va întâmpla", a adăugat liderul PNL.

Când a fost întrebată de câte voturi mai au nevoie liberalii pentru a-l detrona pe Călin Popescu Tăriceanu, Alina Gorghiu a evitat un răspuns direct:

"Nu am să vă răspund în cifre. O să vedeţi în momentul în care o să depunem solicitarea de schimbare a preşedintelui Senatului câte voturi avem în plus şi, sigur, lucrurile se vor limpezi"

Alina Gorghiu susţine că l-a informat şi pe preşedintele Klaus Iohannis despre intenţia liberalilor de a-l schimba pe Tăriceanu de la şefia Senatului.

Ciudatul drum al lui Tăriceanu către şefia Senatului

La sfârşitul lunii februarie, în 2014, atunci când liberalii în frunte cu Crin Antonescu au decis să-şi retragă miniştrii de la guvernare şi să iasă din USL, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat demisia din partid şi planurile de a continua proiectul USL, în ciuda opţiunii majorităţii covârşitoare a colegilor săi.

În scurt timp, Tăriceanu şi-a făcut propriul său partid liberal, PLR, o formaţiune în care s-au înscris cei nemulţumiţi de decizia colegilor lor de a ieşi de la guvernare şi a înceta colaborarea cu PSD & Co.

Drept răsplată pentru curajul său de a apăra proiectul USL, Tăriceanu a primit, la insistenţele premierului Victor Ponta, postul de preşedinte al Senatului, post ocupat anterior de Crin Antonescu.

La nici un an de la aceste evenimente observăm că liberalii sunt pe cale să-şi ia revanşa şi să îl transforme pe Tăriceanu din cel de-al doilea om în stat, într-un simplu senator.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor