Schimb de SMS Ghiţă-Udrea pe tema banilor daţi de Cocoş, prezentat camerelor de luat vederi

Elena Udrea , PMP
Elena Udrea , PMP (Epoch Times România)

Acuzată de corupţie în două dosare cu răsunet - Gala Bute şi Microsoft - fosta şefă PMP, Elena Udrea, a rupt legea tăceri, şi, la fel ca Marian Vanghelie după ce a fost exclus din PSD după 20 de ani de activitate, a început şi ea seria dezvăluirilor cu iz penal. Invitată miercuri seara la TVR, fostul ministru a prezentat un schimb de SMS-uri avut cu Sebastian Ghiţă în care îi transmite acestuia că ştie despre faptul că "Dorin Cocoş i-a dat bani, la cerere".

"Vineri, pe 19 decembrie, am avut o ultimă discuţie cu domnul director al SRI de la vremea aceea, George Maior, în care i-am spus, cu subiect şi predicat, că ştiu de la fostul soţ, deşi mai spusesem, dar mai puţin atât de direct în întâlnirile din biroul dânsului, că a făcut aceste lucruri, aceste comisioane, şi că nu e în regulă că domnul Coldea şi-a făcut o ţintă din a se lupta cu mine şi că ştiu ce urmăreşte", a precizat Elena Udrea.

"După această discuţie, a doua zi, pe 20, domnul Sebastian Ghiţă a transmis faptul că are acordul lui Coldea să se ducă să-l viziteze pe Dorin Cocoş, că ar trebui să înţeleagă şi Dorin Cocoş că aşa a fost să fie şi a trebuit să fie arestat, că o să-l pună liber, dar nu de Crăciun, urma Crăciunul, ci în perioada următoare, în ianuarie-februarie, şi că în orice caz se va duce la fostul soţ să vorbească cu el. S-a şi dus, pe 19 februarie cred, ce au discutat nu mai ştiu pentru că fostul soţ nu mi-a povestit ce au discutat, doar mi-a spus pe telefon că l-a vizitat Sebastian Ghiţă", a continuat fosta şefă PMP.

Elena Udrea a arătat camerelor de luat vederi un schimb de SMS-uri pe care l-a avut cu Sebastian Ghiţă, în contextul în care, recent, aceasta a depus un denunţ pe numele generalului SRI Florian Coldea pe care îl acuză că i-ar fi cerut lui Dorin Cocoş să îi dea 500.000 euro patronului RTV pentru a-i susţine televiziunea.

"Eu am un mesaj de la Ghiţă, pe care o să vi-l arăt, asta pentru că dânsul spune că nu prea ne ştim... Cinstind vorbind, nu-l fac eu victimă pe Sebastian Ghiţă, dar, în acelaşi timp, este clar că Ghiţă acţionează sub presiune. Chiar dânsul mi-a povestit că are câteva zeci de dosare penale în care a fost audiat chiar fratele său şi că mi-a povestit că i-a transmis domnului Coldea şi lui Maior că dacă-i vor face lui ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele preşedintelui, atunci îi împuşcă. Evident, era o metaforă!", a mai precizat aceasta.

Ce i-a scris Udrea lui Sebastian Ghiţă: "Văd că eşti foarte preocupat de ceea ce, eventual, ar fi făcut Dorin. Eu nu ştiu dacă a greşit într-adevăr, dacă a încălcat sau nu legea. Dar îţi promit că încerc să aflu adevărul, inclusiv voi încerca să aflu dacă ţi-a dat bani şi ţie, la cerere....aşa cum am auzit prin oraş, sau nu, şi este doar o bârfă... Evident că voi merge şi la RTV să vorbesc despre aceste lucruri după ce voi avea probe, ori măcar indicii...Sau chiar la DNA. Până atunci te asigur că eu, spre deosebire de tine, nu am nimic de ascuns. Numai bine."

Ce i-a răspuns Sebastian Ghiţă: "Îmi pare rău pt Dorin şi ce i s-a întâmplat. E un om bun. Nu ştiu mereu ce se întâmplă la RTV. Nu e ok mes tău. Credeam că-mi dai mes de sărbători şi să ne liniştim cu toţii şi să fim mai buni şi mai înţelepţi."

Elena Udrea pretinde că ştie multe alte lucruri pe care le va spune în faţa procurorilor în completarea denunţului făcut: "Sunt oameni care au venit şi mi-au povestit lucruri grave. Eu mă gândesc că dacă tot am pornit această cruciadă, o pot duce şi singură. Poate au curaj, în faţa procurorilor, deşi cât curaj să aibă şi bieţii procurori, să îi faci o anchetă domnului Coldea."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne