Se înmulţesc focarele de gripă aviară în Europa şi Asia

(Captură Foto)

Mai multe focare de gripă aviară severă în Europa şi Asia au fost raportate în ultimele zile către Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor (OIE), semn că virusul se răspândeşte din nou rapid, conform agenţiei de ştiri Reuters.

Răspândirea gripei aviare, extrem de patogenă, a pus crescătorii de păsări în alertă, după ce focarele anterioare au dus la sacrificarea a zeci de milioane de animale.

Evoluţia atrage şi atenţia epidemiologilor, deoarece virusul poate fi transmis la oameni. China a raportat 21 de infecţii umane cu subtipul H5N6 de gripă aviară în acest an, mai multe decât în ​​întregul an 2020.

Coreea de Sud a raportat un focar la o fermă de aproximativ 770.000 de păsări de curte din Chungcheongbuk-do, a declarat luni OIE, citând un raport al autorităţilor sud-coreene.

Tot în Asia, Japonia a raportat primul focar din sezonul de iarnă 2021, la o fermă de păsări din nord-estul ţării, a transmis OIE, confirmând o declaraţie de săptămâna trecută a Ministerului japonez al Agriculturii.

În Europa, Norvegia a raportat un focar de gripă aviară H5N1 în regiunea Rogaland într-un stol de 7.000 de păsări, a menţionat organizaţia.

Focarele apar, în general, toamna, fiind răspândite de păsările sălbatice migratoare.

Guvernul belgian a transmis că ţara are un risc crescut de gripă aviară, ordonând ca păsările de curte să fie ţinute în interior începând de luni, după ce o variantă foarte infecţioasă a gripei aviare a fost identificată la o gâscă sălbatică din apropiere de Anvers.

Evoluţia a urmat unor măsuri similare în Franţa la începutul acestei luni şi în Olanda în octombrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură