Agenţia de sănătate publică americană recunoaşte că nu are date care să arate transmiterea virusului Wuhan de către cei imunizaţi pe cale naturală

China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)
ZACHARY STIEBER
15.11.2021

Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) - agenţia americană de sănătate publică - afirmă că nu are nicio informaţie privitoare la persoane imunizate în mod natural care să fi transmis virusul Wuhan, ce provoacă boala COVID-19.

Agenţiei federale de sănătate i s-au cerut, în această toamnă, informaţii despre eventuale date care să ateste „orice caz documentat al vreunei persoane care: (1) nu a primit niciodată un vaccin COVID-19; (2) a fost infectată cu COVID-19 o dată, s-a recuperat şi apoi a fost infectat din nou; şi (3) a transmis SARS-cov-2 unei alte persoane atunci când a fost reinfectat.”

Cererea de informaţii a fost depusă de un avocat în numele Reţelei de acţiune, un ONG american.

Se cunoaşte de asemenea faptul că persoanele care se recuperează după COVID-19 sunt imune în mod natural, cu o imunitate care depăşeşte cu mult parametrii celei obţinute prin vaccinare.

Într-un răspuns din 5 noiembrie şi făcut public săptămâna aceasta, CDC a declarat că nu deţine documente referitoare la cerere.

CDC a confirmat pentru Epoch Times că Centrul său de operaţiuni de urgenţă nu a găsit nicio înregistrare care să corespundă cererii.

Agenţia a refuzat să spună dacă a fost găsită vreo documentaţie între 5 noiembrie şi 12 noiembrie, solicitând Epoch Times să depună o cerere referitoare la Legea privind libertatea de informare pentru acele informaţii.

„S-ar presupune că, în momentul în care CDC începe să calce în picioare drepturile civile şi individuale ale celor cu imunitate obţinută pe cale naturală, expulzându-i din şcoli, dându-i afară de la locul de muncă, din armată, ar avea dovada măcar a unui singur exemplu de persoană nevaccinată, imună pe cale naturală, care transmite virusul COVID-19 unei alte persoane. Dar dacă aţi crede asta, aţi greşi - n-are”, a subliniat Aaron Siri, un avocat care a cerut datele din partea agenţiei federale americane, într-o postare pe blogul său.

CDC stabileşte puţine reguli obligatorii, dar îndrumările sale s-au dovedit extrem de influente în timpul pandemiei de COVID-19. Practic, toţi oficialii care impun obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 au omis să dea oamenilor opţiunea de a refuza vaccinul dacă pot dovedi că au avut COVID-19 şi s-au recuperat. Cei mai mulţi oficiali americani care au impus restricţiile au citat regulile CDC.

Oficialii din întreaga ţară au îndemnat oamenii să se vaccineze, susţinând că îi va proteja pe cei din jur.

„A face vaccinul este cel mai bun mod de a vă proteja pe dumneavoastră şi pe cei din jur, mai ales pe măsură ce varianta Delta, mai contagioasă, se răspândeşte în toată ţara”, a declarat dr. Rochelle Walensky, directorul CDC, într-o declaraţie emisă în vară. Dar la scurt timp după aceea, în timpul unei apariţii la televizor, Wallensky a revenit, spunând că vaccinurile „nu mai pot preveni transmiterea”.

Peste 100 de studii oferă sprijin faptic teoriei că imunitatea naturală este mai solidă decât cea obţinută prin vaccinare, aducând o protecţie puternică şi similară sau superioară în comparaţie cu vaccinurile, inclusiv un studiu israelian din lumea reală.

Cu toate acestea, oficialii agenţiei au promovat două studii proprii, argumentând că inclusiv cei care au imunitate naturală ar trebui să se vaccineze, afirmând că imunitatea naturală nu ar fi la fel de durabilă ca vaccinarea.

În ceea ce priveşte această chestiune, experţii au opinii dieferite. Unii se aliniază la CDC; alţii spun că cei cu imunitate naturală ar trebui să facă o singură injecţie de vaccin; iar alţii recomandă ca majoritatea - sau toţi cei care au obţinut imunitate naturală - să nu se vaccineze.

CDC a afirmat, printr-un mesaj publicat la începutul acestei luni, într-un comunicat, că imunitatea naturală şi vaccinurile oferă protecţie timp de cel puţin şase luni. Nu a spus nimic despre transmiterea virusului de către cei vaccinaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor