Scrisoarea lui Gyuri Pascu către Tudor Gheorghe, care şi-a declarat public susţinerea pentru Ponta

Gyuri Pascu
Gyuri Pascu (facebook.com)

Videoclipul în care Tudor Gheorghe îşi exprimă susţinerea pentru prezidenţiabilul PSD Victor Ponta a stârnit reacţia actorului Gyuri Pascu, care i-a adresat o scrisoare "Bardului Neamului Românesc".

Pe pagina de Facebook a premierului a fost postat un videoclip în care Tudor Gheorghe enumera motivele pentru care a decis să îl susţină pe premierul Ponta la alegeri: "Vreau ca la Cotroceni să ajungă Victor Ponta. E tânăr. Avem nevoie de un preşedinte, un cetăţean român tânăr, inteligent şi mai ales viu. Viu".

Trebuie menţionat că Tudor Gheorghe este, de asemenea, şi interpretul imnului de campanie al lui Victor Ponta - "Acolo este ţara mea".

În replică, actorul Gyuri Pascu i-a trimis o scrisoare lui Tudor Gheorghe pe care v-o prezentăm în continuare:

Scrisoare către "Bardul Neamului Românesc"

Mă adresez "bardului neamului românesc" cunoscut sub numele de Tudor Gheorghe.

Mă numesc Ioan Gyuri Pascu şi sunt cetăţean român creştin-ortodox, născut din sânge de român spurcat cu sânge de ungur, de slovac şi de polonez, în 1961, în Agnita, fix în mijlocul României Mari.

N-am fost şi nu voi fi membru al vreunui partid, poate doar dacă s-ar înfiinţa un partid al IUBIRII, LUMINII şi ADEVĂRULUI.

N-am participat la nicio campanie electorală şi nu voi spune românilor cu cine să voteze sau să nu voteze. E fix treaba lor. Oricum, în aceşti 25 de ani de "libertate" am fost "guvernaţi" de nişte indivizi lipsiţi de cel mai elementar bun simţ, care şi-au făcut nevoile, ca să mă exprim elegant, pe alegătorii lor.

Sunt şi eu posesor de voce, nea Tudore. Poate nu aşa grozavă ca a matale sau, dacă mă gândesc puţin, poate că da.

În calitate de fost strungar, profesor de limba română (nasol pentru o corcitură, nu?), de autor a şase cărţi şi a 12 albume de muzică originală cu textele aferente, de interpret al unor rolişoare în nişte filme premiate internaţional, îmi voi permite ca, în numele tuturor celor născuţi pe acest pământ din familii mixte sau de alte naţionalităţi, să cer iertare domniei tale că nu suntem rumâni atât de verzi şi de vii ca domnia ta!

P.S. Grijă la colegii din Filarmonicile cu care umbli prin ţară, pe banii nu ştiu cui. Verifică-i dacă sunt toţi rumâni vii.

Iniţial voiam să–mi pun un deget pe obraz, da’ mi-am amintit că bunica (pardon - jumate slovacă, jumate poloneză), m-a învăţat să cer iertare chiar dacă nu socot că am greşit!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne