Investigaţie devastatoare despre operaţiunea "Fraudă la alegeri via listele suplimentare"

Când aproape un milion de alegători au ajuns să voteze în primul tur pe listele suplimentare, cel mai mare procent regăsindu-se în topul judeţelor rurale, unde nu sunt de obicei mulţi studenţi sau turişti, presa a ridicat semne cu privire la corectitudinea alegerilor. Jurnaliştii de la Gândul s-au aventurat într-o investigaţie menită să desluşească misterul migraţiei fără precedent din timpul alegerilor.
Andrei Pricopie
14.11.2014

alte articole

Andrei Pricopie
14.11.2014

Când aproape un milion de alegători au ajuns să voteze în primul tur pe listele suplimentare, cel mai mare procent regăsindu-se în topul judeţelor rurale, unde nu sunt de obicei mulţi studenţi sau turişti, presa a ridicat semne de întrebare cu privire la corectitudinea alegerilor. Jurnaliştii de la Gândul s-au aventurat într-o investigaţie menită să desluşească misterul migraţiei fără precedent din timpul alegerilor.

Investigaţia a avut ca punct de plecare trei indicatori: 1. statisticile finale ale BEC arată că 965.022 alegători au votat pe listele suplimentare; 2. o analiză a rezultatelor electorale, realizată de portalul romaniacurata.ro, arată că majoritatea au pus ştampila pe Victor Ponta; 3. numărul mare de alegători de pe listele suplimentare ridică serioase semne de întrebare legate de posibilitatea existenţei fraudelor electorale.

Ţinta investigaţiei jurnalistice au fost patru comune din judeţul Olt, zonă care s-a remarcat pentru numărul mare de "turişti electorali" - 12,86% din totalul voturilor exprimate, peste media naţionala de 10,08% - mai exact 28.542 de voturi au fost înregistrate pe listele suplimentare.

Vizitaţi de un presupus raportor de la centru, cei patru primari din Olt au povestit cum au de gând să acţioneze duminică la alegerile prezidenţiale de duminică.

"Sub pretextul unei verificări de ultimă oră din partea partidului, raportorul PSD Marian Penescu a vizitat ieri comunele Leleasca, Bărăşti, Topana şi Făgeţelu. Cu un cadou simbolic pentru primari, raportorul a verifcat starea de fapt înainte de alegeri. Raportorul le-a cerut primarilor să spună cum se pregătesc pentru ziua de duminică şi pe ce cifre mizează. Fiecare dintre cei patru a raportat că va folosi maşini, lista suplimentară şi urna mobilă.

Unul a povestit că are "un băiat" care a pregătit chiar şi pacheţele pentru alegători. Un alt primar a spus că va mobiliza toată comuna folosind maşini mici, nu microbuze. Un alt primar a povestit cum a ajuns medicul din localitate să fie chemat la Parchet pentru că s-a înregistrat un număr mare de votanţi la urna mobilă. "Duminică avem oameni desemnaţi care se duc din casă în casă şi îi cară, îi cară cu maşinile", a relatat un primar", au sintetizat jurnaliştii rezultatul investigaţiei.

Pentru a citi integral investigaţia intraţi pe gândul.info aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor