Fost consilier prezidenţial: "Blat de ultimă oră" între Elena Udrea şi PSD

Elena Udrea
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul consilier prezidenţial Cristian Hriţuc, membru-fondator al Fundaţiei Mişcarea Populară, denunţă "un blat de ultimă oră" între Elena Udrea şi PSD pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale, relatează stiripesurse.ro

"De ieri primesc telefoane de la diverşi oameni din PMP. Deşi săptămâna trecută se luase decizia politică de a merge în turul 2 pe "vot anti Ponta", acum, s-a schimbat schimbarea. PMP îşi va îndemna electoratul prin reţele să adopte o "stare de neutralitate" . Blatul Ponta - Udrea îşi va produce acum efectele. Tuturor celor din PMP care vă mai pasă de ţară şi nu de interesul meschin al doamnei aveţi posibilitatea să ieşiţi din acest blat. Mulţi aţi fost (am fost) naivi, dar acum aveţi posibilitatea să vedeţi cu ochii voştri care a fost obiectivul real al acestei candidaturi", spune fostul consilier prezidenţial.

Reamintim că liderul PMP, Elena Udrea le-a cerut în urmă cu câteva zile susţinătorilor săi să voteze "anti-PSD şi anti-Ponta". Udrea nu a omis însă să adauge că Victor Ponta este "candidatul baronilor", iar Klaus Iohannis are o "atitudine duplicitară faţă de statul de drept", deoarece nu şi-a rezolvat problema cu incompatibilitatea. Preşedintele PMP şi-a menţinut discursul şi după întâlnirea cu preşedintele PPE, Joseph Daul, venit în România pentru a-l suţine pe Klaus Iohannis.

"Poziţia noastra este pe mai departe anti-Ponta şi anti-PSD, însă asta nu înseamnă un îndemn pentru electoratul nostru să susţină candidatul ACL", a declarat Udrea după întâlnirea cu Daul.

PMP-ul a devenit membru cu drepturi (şi obligaţii) depline al PPE pe 11 septembrie 2014.

Merită menţionat în context că PNŢCD-ul, partid ce s-a aliat cu PMP şi Elena Udrea înaintea primului tur de scrutin al alegerilor pentru Cotroceni şi-a îndemnat membrii şi susţinătorii să nu îl voteze pe Klaus Iohannis în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale din 16 noiembrie a.c., ci să îşi anuleze votul. Şeful PNTCD, Aurelian Pavelescu, şi-a motivat decizia speculând pe tema susţinerii pe care Laszlo Tokes şi extremiştii maghiari i-ar oferi-o lui Iohannis. De altfel, acest laitmotiv a fost folosit intens şi de PSD în campania sa anti-Iohannis.