Băsescu: Cum să reînfiinţezi USL cu PLR care nu e înregistrat? Dl Tăriceanu a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)

Comentând semnarea unui acord între PSD şi PLR privind înfiinţarea USL 2.0, preşedintele Traian Băsescu s-a declarat consternat de modul în care liderii celor două formaţiuni înşeală poporul, în contextul în care PLR-ul lui Călin Popescu Tăriceanu nici măcar nu este un partid înregistrat oficial.

"Înţeleg că s-a refăcut USL prin semnarea şi cu Tăriceanu a unui acord. Eu fac următoarea afirmaţie: ce au făcut azi liderii alianţei de stânga e o înşelătorie odioasă. Cum poţi să reînfiinţezi USL cu Partidul Liberal Reformator, care nu e înregistrat? Hai, că dl Tăriceanu a ajuns un soi de Agamiţă Dandanache, e pe un pod şi crede că e pe altul, e în faţa cu Chirieac şi îi spune Chifu, vârsta la unii oameni produce efecte, dar mă aşteptam ca măcar ceilalţi să realizeze că omul asta nu are un partid. Pentru mine lucrurile sunt la sfârşit de mandat, dar mă deranjează înşelătoria, falsul", a atras atenţia preşedintele României.

Traian Băsescu aminteşte că au trecut zece ani de când este preşedinte, timp în care dîn 2004 până în 2008 premier a fost Tăriceanu, iar din 2012 până în decembrie 2014 premier este Ponta, trei ani. Practic şapte ani au fost premieri Tăriceanu şi Ponta, la care se adaugă un an în 2009, în care PSD, inclusiv Ponta, au fost la guvernare, iar Ponta în guvern.

Şeful statului susţine că a putut face ce a fost de făcut, reformele structurale, doar doi ani, în rest a trebuit să se lupte cu Ponta, cu Tăriceanu şi cu oamenii lor - să lupte să apară raportul de condamnare a comunismului ca regim criminal, moment în care "s-a declanşat ura", sau să lupte să apere ANI, adăugând că vreo trei luni de zile Tăriceanua refuzat să dea drumul la actul normativ şi a trebuit să se ducă personal în şedinţa de guvern.

"Aşa numitul regim Băsescu de zece ani înseamnă 7 ani cu Tăriceanu şi Ponta premieri şi un an cu PSD la guvernare, deci 8 ani din 10 au fost la putere. A trebuit să vină un guvern Boc să refacă echilibrele macro după dezastrul lăsat de domnul căruia îi duduia economia în cap. Eu mi-am făcut campania în 2009 cu 2 zile de salariu tăiate în noiembrie şi alte 2 în decembrie pentru că nu aveam bani. Au fost urmările dezastrului de guvernare a lui Tăriceanu, care ne-a dus la măsuri extreme în 2010, într-o situaţie financiară incredibil de dificilă. Azi se pupă cu Ponta", a precizat Traian Băsescu.

"Ponta să spună bogdaproste că i-a lăsat Boc o ţară echilibrată macroeconomic. Pe sacrificiul lui Boc are azi o situaţie în care îşi permite să mituiască românii cu bani de la buget", a adăugat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne