Scandalul cu Elmar Brok: Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru vs Cristian Preda

Cristian Preda
Cristian Preda (Epoch Times România)

Scandatul care îi are ca principali protagonişti pe europarlamentarul german Elmar Brok, premierul Victor Ponta şi preşedintele Parlamentului European Martin Schulz, continuă.

Europarlamentarul PSD Victor Boştinaru a precizat marţi că preşedintele PE, Martin Schulz, ar fi declarat că europarlamentarul PPE Elmar Brok i-ar fi cerut să-l protejeze de atacurile preşedintelui României, Traian Băsescu, acest lucru fiind anunţat la începutul reuniunii plenare de la Strasbourg.

"Întâi de toate, vreau să precizez că preşedintele Parlamentului European a anunţat, în debutul reuniunii, prima din acest an, că a primit o solicitare din partea deputatului german Elmar Brok pentru a fi protejat împotriva atacurilor din partea preşedintelui României. Şi acest lucru se vede în mod clar şi explicit şi pe site-ul Parlamentului European, este discursul preşedintelui PE. Apoi am luat cuvântul pentru că, la alte puncte de pe agenda, am dorit să atrag atenţia Parlamentului European asupra declaraţiilor iresponsabile şi antieuropene ale lui Elmar Brok, şi atrăgeam atenţia că acest demers al lui Elmar Brok a fost de asemenea acuzat şi s-a luat distanţă faţă de conţinutul declaraţiilor lui Brok de către liderii CDU, de către liderii SPD şi de către oficialii guvernului federal. În acel moment, dl preşedintele Martin Schulz mi-a spus că nu mai permite să-mi continui discuţia, pentru că va analiza declaraţiile lui Elmar Brok, declaraţiile preşedintelui României şi va discuta cu premierul României. Punct", a declarat social-democratul român, potrivit Agerpres.

În replică, europarlamentarul Cristian Preda a declarat pentru hotnews: "Pesediştii au crezut că Martin Schulz e un fel de Mihai Gâdea. I-au cerut susţinere pentru demisia lui Brok, după ce cu ajutorul Antenei 3 răstălmăciseră spusele lui Brok. Atunci când au văzut că neamţul nu înghite orice, Boştinaru, Ivan şi Creţu au decis să mintă că Schultz vorbea despre Băsescu. Repudiaţi de propria familie politică în Europa, socialiştii români se întorc la singurul lucru de care sunt capabili, şi anume să recite în cor: Îl urâm pe Băsescu".

Eurodeputatului PSD Victor Boştinaru îl acuză în mod direct pe Cristian Preda susţinând că aceste lucruri au fost prezente şi înţelese de toată lumea până să fie deformate apoi în presă de către Preda.

"Dl Cristian Preda, care era în sală şi care, în momentul în care eu am luat cuvântul şi am acuzat declaraţiile iresponsabile ale lui Elmar Brok, a început să aplaude exact la punctul în care vorbeam de drepturile românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Germania şi a dat o declaraţie de presă în care nici slugile cele mai fidele ale cuiva n-ar putea-o face. Răstălmăceşte complet conţinutul intervenţiei lui Martin Schulz, denaturează sensul acesteia, trece sub tăcere faptul că în permanenţă s-a vorbit despre atacurile preşedintelui României, Traian Băsescu, or premierul României Victor Ponta nu este preşedintele României - acest lucru e cunoscut şi de către dl Cristian Preda, care a postat această informaţie pe blogul său, devenind breaking news. Or, o asemenea atitudine este cu atât mai condamnabilă cu cât, pe de o parte România face efortul de a-şi promova şi apăra interesele sale ca ţară şi ale compatrioţilor noştri iar, pe de altă parte, cozi de topor de la Bucureşti continuă să denatureze spusele şi să producă prejudicii imaginii şi acţiunii României", a adăugat Victor Boştinaru.

„Dacă pesediştii îşi închipuie că îmi vor acoperi vocea vorbind cât mai mulţi vrute şi nevrute, sunt într-o mare eroare. Mă voi lupta cu toţi cei care manipulează şi mint”, a subliniat Preda.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat luni, în cadrul deschiderii sesiunii Parlamentului European, că atacurile lansate de premierul român Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile şi că va avea o discuţie cu şeful Guvernului de la Bucureşti pe acest subiect, scrie Preda pe blogul său personal.

„Nu pot să fiu de acord cu astfel de declaraţii făcute de un premier al unei ţări europene”, a precizat Schulz.

Amintim că preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, a afirmat recent că, în opinia lui, imigranţii care se duc în Germania doar pentru a obţine ajutoare ar trebui trimişi cât mai repede înapoi în ţările lor de origine.

În replică, Victor Ponta a precizat că Brok este „demagog, iresponsabil şi populist” şi are o gândire „nazistă, fascistă”, la fel ca europarlamentarul PDL Monica Macovei, unul dintre adversarii politici ai premierului român.

Brok a revenit asupra declaraţiilor şi a explicat că ceea ce a vurt să spună este ca majoritatea românilor şi bulgarilor sunt bineveniţi în statele membre UE, ca orice alţi cetăţeni UE, însă mica minoritate care încalcă şi abuzează de regulile Uniunii trebuie determinaţi să le respecte.

Elmar Brok a răspuns şi acuzaţiilor venite din partea lui Ponta: „Dacă domnul Ponta, a cărui relaţie cu domnia legii este bine cunoscută, mă acuză acum în legătură cu apelul meu ca regulile UE să fie respectate, reproşul său se va întoarce împotriva sa. El nu ar trebui să trateze astfel un prieten vechi al României decât dacă urmăreşte scopuri populiste şi motivate intern”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne