SAR: Cheltuielile pentru recâştigarea sprijinului electoral, cel mai mare risc pentru România

Epoch Times România
05.04.2012

Cheltuielile pentru recâştigarea sprijinului electoral reprezintă cel mai mare risc pe termen apropiat pentru România, fiind necesare controlul strict al cheltuielilor bugetare, menţinerea acordului cu FMI, creşterea impactului fondurilor europene şi o scădere a contribuţiilor sociale,potrivit SAR.

Pentru regândirea politicilor salariale este necesar şi un calendar multianual de scădere a contribuţiilor sociale ulterioare, se arată într-un raport prezentat joi Societatea Academică din România (SAR).

”În perspectivă, raportul este sceptic faţă de capacitatea Românie de a-şi creşte avantajele şi a deveni competitivă în zona euro înainte de 2020”, se arată în raport.

În opinia autorilor raportului, accelerarea absorbţiei europene trebuie însoţită de instrumente de responsabilizare a instituţiilor publice care derulează astfel de proiecte, cum ar prefecturile, consiliilor judeţene sau primăriile.

”Nu în ultimul rând, panelul de experţi indică încă o dată ca sursă de probleme în economie corupţia şi întreprinderile de stat ineficiente şi clientare. Aşadar, este nevoie de restructurarea drastică a sectorului public şi a companiilor de stat şi eliminarea stimulilor nepotriviţi, generatori de privilegii”, se arată în raport.

De asemenea, Guvernul actual nu trebuie să realizeze investiţii în exces.

Experţii SAR consideră că trebuie evitată ieşirea din acordul cu Fondul Monetar Internaţional, condiţionalităţile impuse fiind garanţii pentru îndepărtarea derapajelor fiscale şi monetare din partea autorităţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor