Şapte centre regionale de urgenţă, înfiinţate la nivel naţional. Care va fi rolul lor

Şapte centre regionale de urgenţă ar urma sa se înfiinţeze la Târgu Mureş, Constanţa, Bucureşti, Cluj, Craiova, Timişoara şi Iaşi,conform unui proiect de ordin al Ministerului Sănătăţii.
Bolnavi în paturi la spital (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
05.11.2012

Şapte centre regionale de urgenţă ar urma sa se înfiinţeze la Târgu Mureş, Constanţa, Bucureşti, Cluj, Craiova, Timişoara şi Iaşi,conform unui proiect de ordin al Ministerului Sănătăţii.

La ultimele cinci vor funcţiona entităţi interspitaliceşti cu toate specialităţile chirurgicale şi medicale. Centrele regionale din Târgu Mureş şi Constanţa vor fi formate la spitalele clinice judeţene de urgenţă din cele două oraşe, încadrate în categoria unităţilor cu nivel de competenţă I A.

"Asta înseamnă că spitalele din Târgu Mureş şi Constanţa au ajuns foarte aproape de cel mai înalt nivel al asistenţei medicale de urgenţă, aşa cum este definit prin ordin de ministru", a declarat dr. Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Spitalul regional de urgenţă cu nivel de competenţă I A asigura primirea, investigarea şi tratamentul definitiv tuturor categoriilor de urgenţe critice traumatice, chirurgicale, cardiovasculare, neurologice şi neonatologice, inclusiv în cazul arsurilor. În plus, acest tip de unitate are rolul unui spital clinic judeţean de urgenţă în judeţul în care se află. La aceste unităţi vor fi aduşi pacienţi aflaţi în stare critică, în mod excepţional fiind necesar transferul unor pacienţi către o altă unitate sanitară, pentru efectuarea tratamentului definitiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor