Ministerul Sănătăţii a cumpărat un nou elicopter pentru SMURD

Elicopter SMURD (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
05.11.2012

Într-o ceremonie prilejuită de aducerea la Iaşi a aparatului de zbor, duminică, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe Iaşi, în prezenţa ministrului Mircea Duşa, Raed Arafat a anunţat că Ministerul Sănătăţii a cumpărat un elicopter medical pentru SMURD Iaşi.

Punctul de Operare Aeromedical din Iaşi, în dotarea căruia se află elicopterul SMURD, a fost inaugurat, duminică, la sediul ISU Iaşi, în prezenţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a subsecretarului Ministerului Sănătăţii Raed Arafat şi a unor oficialităţi locale şi judeţene.

Elicopterul achiziţionat de Ministerul Sănătăţii este al patrulea aparat de acest gen din ţară şi a costat peste cinci milioane de euro.

"Este foarte important acest elicopter pentru Iaşi. Din păcate, a fost o întrerupere de câţiva ani, timp în care Iaşiul nu a avut elicopter, însă acum s-a revenit la normal. Elicopterul va începe să activeze chiar de azi (duminică - n.r.)", a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.

Fiind dotat cu toate aparatele de intervenţie specifice unei unităţi medicale mobile, elicopterul de tip EC 135 va deservi judeţele din nordul Moldovei.

În trecut, SMURD Iaşi a mai fost dotat cu elicopter medical, însă aparatul s-a prăbuşit în ianuarie 2010, accident în care au decedat patru persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor