Şapte angajaţi ai complexului "Sfânta Maria" din Bucureşti, arestaţi preventiv

Angajaţii Complexului "Sfânta Maria" sunt acuzaţi că şi-au însuşit bunurile copiilor (inclusiv hrana), banii destinaţi acestora şi, mai mult, că le-au dat minorilor aflaţi în îngrijirea statului medicamente psihiatrice de care aceştia nu aveau nevoie, pentru a-i supraveghea mai uşor.
(Captură Foto)
Ana Ion
01.07.2016

Şapte angajaţi ai Complexului de Servicii Sociale "Sfânta Maria" din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 1 au fost arestaţi preventiv într-un dosar vizând presupuse infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare, relatează România Liberă. Decizia a fost pronunţată de Tribunalul Bucureşti.

Cele şapte persoane care vor merge după gratii sunt un medic primar psihiatru, un asistent medical şi cinci educatori specializaţi. Tribunalul Bucureşti a dispus, de asemenea, cercetarea în stare de libertate a altor şapte angajaţi ai Complexului.

Arestarea survine la circa o săptămână după ce procurorii au dispus începerea urmării penale pentru mai mulţi angajaţi ai Complexului 'Sfânta Maria', într-un dosar care vizează presupuse infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, abuz în serviciu şi delapidare. Aceştia sunt suspectaţi că ar fi profitat de pe urma alimentelor, hainelor şi produselor primite sub formă de sponsorizare şi care erau destinate copiilor. Potrivit ştirilor protv, unii dintre suspecţi, spun anchetatorii, şi-ar fi recunoscut faptele.

Anchetatorii au constatat că cei mai mulţi angajaţi îşi însuşesc în mod constant atât bunuri alimentare şi nealimentare achiziţionate din fondurile bugetului local al sectorului 1, cât şi bunuri sau sume de bani obţinute din sponsorizări sau donaţii.

Referitor la punerea în primejdie a dezvoltării fizice, intelectuale şi morale, din anchetă a reieşit că minorelor nu le era asigurată o alimentaţie adecvată, deşi existau resurse, ca urmare a sustragerii constante a bunurilor alimentare de către angajaţi. De asemenea, una dintre fetele de la Sfânta Maria acuză că i s-au dat medicamente psihiatrice fără ca vreodată să fi fost consultată de un medic. Fata susţine că a încercat în zadar să refuze medicamentaţia.

Acelaşi tratament ar fi fost aplicat pentru jumătate dintre minorele internate în acest centru destinat orfanilor, cu scopul de a le reduce posibilităţile de a acţiona şi de a se exprima şi pentru a facilita astfel supravegherea minorelor de către angajaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor