Umanitatea, încotro? Un artist american îşi uneşte destinul cu telefonul său

Un tânăr şi-a luat, simbolic, de soţie (soţ?) smartphone-ul, acesta fiind... entitatea cu care a avut cea mai lungă relaţie, care îi oferă consolare, calmare, şi interacţiune la multe niveluri. Cum va putea avea copii din relaţia cu smartphone-ul, artistul nu a precizat.
Apple iPhone 5 smartphone . (ANDREAS SOLARO / AFP / GettyImages)
Ana Ion
29.06.2016

O capelă din Las Vegas a găzduit, luna trecută, o "căsătorie" cu totul neobişnuită, între un artist american şi .... smartphone-ul său. Conform artistului, proprietarul capelei nu doar că a acceptat propunerea sa neobişnuită, ci s-a arătat a fi cu adevărat încântat de această ceremonie, relatează odditycentral.com, preluat de hotnews.

"Suntem împreună (eu şi telefonul n.r.) 24/7 şi interacţionăm la mai multe niveluri. Ne uităm la telefon pentru a primi consolare, pentru a ne calma, pentru a adormi şi pentru a ne relaxa, iar pentru mine aceste aspecte descriu o relaţie", a declarat Aaron Chervenak, artistul ce şi-a unit destinul cu smartphone-ul său.

"Dacă stau să mă gândesc, cu smartphone-ul meu am avut cea mai lungă relaţie şi din acest motiv am decis să fac acesta ceremonie", a adăugat acesta.

Aaron Chervenak este regizor de film şi director de imagine, specializat în filme de călătorie, aventură şi reclamă. Chervenak a fost nominalizat la Leul de aur la Cannes pentru materialul "IBIS Expedition."

Pe 20 mai, Arron şi-a îmbrăcat fracul, şi-a urcat telefonul în Cadillacul său purpuriu şi a condus până la The Little Las Vegas Chapel. Ceremonia a fost restrânsă dar foarte emoţionată, relatează odditycentral.com, mirele fiind un pic surescitat când şi-a rostit discursul şi a pus verigheta pe telefon.

"Nu este încă legal să te căsătoreşti cu un smartphone dar sper că acest gest al meu va capătă valoarea unui act simbolic care să arate cât de preţioase devin telefoanele în zilele noastre şi sper că şi alţii şi vor pune întrebări despre ei înşişi şi despre relaţiile lor", a declarat artistul.

Într-adevăr, relaţia dintre om şi telefon devine din ce în ce mai strânsă, ajungându-se la paradoxala situaţie ca pentru multe persoane telefonul să fie la fel de important ca familia. Potrivit unui studiu realizat de compania Kaspersky, pentru un sfert dintre utilizatorii device-ul de care nu se despart zi şi noapte, acesta este mai important sau cel puţin la fel de important precum părinţii şi familia lor.

Reamintim în context că o ştire recentă, despre o tânără din China care, lovită de o maşină în timp ce era pe scuter, şi-a scos smartphone-ul nu pentru a-şi suna apropiaţii, ci pentru a împărtăşi incidentul pe net, a făcut înconjurul lumii. Întinsă pe stradă, pe jos, tânăra şi-a actualizat mai întâi profilul pe reţeaua socială la care era conectată, în loc să sune la Ambulanţă sau să-şi apeleze părinţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor