Sahara: Dune de nisip acoperite cu un strat de zăpadă de 38 cm

Zăpadă în deşertul Sahara, 7 ianuarie 2018. (Captură Imagine)
Andrei Popescu
09.01.2018

Un strat de zăpadă de aproximativ 40 cm a acoperit dunele din micuţul oraş Ain Sefra, Algeria. Este pentru a treia oară în aproximativ 40 de ani când ninge în această zonă a deşertului Sahara.

Ninsoarea din acest an este mult mai serioasă decât cea care a avut loc în zonă în urmă cu peste un an.

Localnicii, care îndură temperaturi de peste 37 grade în cursul verii, au fost uimiţi de zăpada densă care s-a aşternut peste oraşul lor, cunoscut sub numele de “Poarta către deşert”.

Fotograful Karim Bochetata, care a surprins imaginile remarcabile, a afirmat: “Am fost surprinşi cu adevărat când ne-am trezit şi am văzut că a nins din nou. Zăpada a rezistat toată ziua de duminică şi a început să se topească în jurul orei [locale] 5 p.m.”.

Ninsoarea de anul trecut a provocat haos în oraş, pasagerii fiind blocaţi în autobuze, după ce drumurile au devenit alunecoase şi acoperite de gheaţă. Copiii au făcut oameni de zăpadă şi chiar s-au dat cu săniuţele pe dunele de nisip.

Evenimentul meteorologic neaşteptat a avut loc într-o perioadă în care Europa şi SUA se confruntă cu temperaturi foarte scăzute.

Furtuna de iarnă Grayson, care loveşte coasta de est a Statelor Unite, a provocat îngheţarea mării în Cape Cod şi a Cascadei Niagara.

Un purtător de cuvânt al Biroului de Meteorologie a declarat marţi: “Aerul rece a ajuns în Africa de Nord în cursul weekendului ca urmare a presiunii ridicate de deasupra Europei”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor