Rusia şi Egiptul ignoră oferta FBI de a ajuta la investigarea tragediei aeriene din Sinai

Rusia şi Egiptul nu au răspuns la ajutorul oferit de FBI în vederea investigării motivului prăbuşirii unui avion rusesc deasupra peninsulei Sinai în 31 octombrie, a declarat un oficial american.
Ambulanţe egiptene aduc rămăşiţele victimelor incidentului aviatic din Peninsula Sinai la baza militarp Kabret, lângă Canalul Suez 31 octombrie 2015.
Ambulanţe egiptene aduc rămăşiţele victimelor incidentului aviatic din Peninsula Sinai la baza militarp Kabret, lângă Canalul Suez 31 octombrie 2015. (KHALED DESOUKI/AFP/Getty Images)
Andrei Popescu
11.11.2015

Joshua Campbell, un purtător de cuvânt al FBI, a declarat luni că agenţii federali au oferit “asistenţă medico-legală” in procesul de elucidare a motivului prăbuşirii avionului rusesc deasupra Egiptului.

“FBI-ul a oferit asistenţă medico-legală şi alte servicii partenerilor noştri din Egipt şi Rusia şi este pregătit să asiste”, a susţinut Campbell.

Deocamdată, Egiptul şi Rusia au ignorat această ofertă.

În acelaşi timp, mai mulţi oficiali americani au declarat că au interceptat comunicaţii ruseşti, care oferă dovezi că oficialii ruşi consideră că avionul a fost doborât de o bombă.

John Kirby, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, a declarat anterior că Washingtonul, Moscova şi Cairo au menţinut un contact zilnic în privinţa tragediei din Egipt.

“În legătură cu această prăbuşire, a avut loc un schimb de informaţii între SUA şi Rusia, între SUA şi Egipt”, a declarat Kirby la o conferinţă de presă.

Rapoartele media americane anterioare au susţinut că ruşii aparent au căutat ajutorul poliţiei federale americane.

Un grup militant din Egipt, afiliat la Statul Islamic, a susţinut că a doborât avionul ca răspuns la campania militară a Moscovei împotriva Statului Islamic în Siria.

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat luni că “posibilitatea unui act terorist există, bineînţeles, ca un motiv pentru ceea ce s-a întâmplat”.

Avionul de pasageri A321 a dispărut de pe radare la 23 de minute după ce a decolat de pe aeroportul din Sharm el-Sheikh, îndreptându-se spre St. Petersburg.

Toţi cei 224 de pasageri şi membri ai echipajului au fost ucişi, iar rămăşiţele avionului au fost împrăştiate pe o suprafaţă întinsă într-o zonă deşertică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor