Ai fost răpit de extratereştri? Acum există un grup de sprijin

Extraterestru
Extraterestru (Alamy)

Dacă aţi intrat în contact cu un extraterestru, trebuie să ştiţi că nu sunteţi singurii. Cel puţin asta susţine un grup de sprijin, care organizează conferinţe unde victimele îşi pot împărtăşi experienţele (adesea neplăcute) cu alte persoane care au trăit astfel de experienţe, relatează The Telegraph.

La conferinţă vor participa o serie de vorbitori care pretind că au intrat în contact cu extratereştri. Conferinţa este organizată de "The Anomalous Mind Management, Abductee, Contactee Helpline", sau "Ammach", un grup condus de Joanne Summerscales, care are scopul de a le oferi oamenilor o platformă de sprijin unde pot face schimb de experienţe fără teama de ridicol.

În ciuda caracterului neobişnuit al unor astfel de afirmaţii, există însă un număr surprinzător de oameni care susţin că au întâlnit fiinţe dintr-o altă lume. Experienţa cea mai des întâlnită de răpire implică, de obicei, faptul că persoana este luată cu forţa noaptea din patul ei, supusă la diverse experimente medicale şi apoi adusă înapoi. Amintirile despre întâlnire sunt distorsionate, vagi, deseori şterse.

"Scopul nostru este de a oferi o platformă sigură pentru ca ei să-şi spună poveştile, fără teama de ridicol şi frică", a declarat Summerscales, adăugând că de când a început activitatea Ammach, cu trei ani în urmă, a fost contactată de peste 1.500 de persoane care susţin că au fost răpite de extratereştri.

"Nu cred tot ceea ce am auzit, dar dacă s-a întâmplat ceva ciudat cu noi ne-am dori să avem posibilitatea să vorbim despre asta fără frică".

Conferinţa va avea loc în Hastings, East Sussex, la sfârşitul lunii mai.

Contactul cu extratereştri poate părea o glumă, şi dacă într-adevăr este aşa, ea a fost făcută de o serie de personalităţii marcante de-a lungul vremii.

Glumă, sau nu?

Una dintre cele mai bizare declaraţii din acest domeniu este cea a premierului rus Dmitri Medvedev, fost preşedinte al Federaţiei Ruse, care a recunoscut existenţa extratereştrilor la finalul interviului acordat la 7 decembrie 2012, pentru cinci canale de televiziune din Rusia, când microfoanele erau deja închise, scrie publicaţia italiană Corriere della Sera.

Răspunsul acestuia la întrebarea suplimentară a lăsat lumea în uimire. El a explicat că atunci când trece puterea de la un preşedinte la altul, pe lângă valiza cu coduri nucleare, sunt predate şi două dosare extrem de speciale - unul conţine detalii cu privire la toate „vizitele” extratereştrilor pe Pământ, iar celălalt dosar conţine rapoartele de la „servicii secrete absolut închise”, adică cele care nu există oficial şi care îi monitorizează pe extratereştrii aflaţi pe teritoriul Rusiei.

La finalul întrevederii cu jurnaliştii el a explicat că nu vrea să menţioneze numărul extratereştrilor care trăiesc printre noi pentru a nu provoca panică.

„Extratereştrii sunt de ceva timp printre noi. Nu vă pot spune exact câţi sunt. Nu putem vorbi despre acest lucru fără a provoca panică, dar dacă veţi urmări filmul ”Men in Black” veţi înţelege că aceasta este o realitate”, a declarat Medvedev, potrivit Corriere della Sera.

Ziarul italian susţine că, deşi guvernul rus are informaţii abundente despre vizitele extratereştrilor pe Pământ, păstrează totuşi tăcerea sub pretextul că menţine aşa numita ordine publică.

Mai surprinzător, la 21 septembrie 1987, în cadrul unei reuniuni a Adunării Generale a ONU, preşedintele Statelor Unite, Ronald Reagan, a lăsat audienţa cu gura căscată, după ce a ţinut din senin un discurs despre ameninţarea unei invazii extraterestre şi despre importanţa solidarizării oamenilor şi pregătirea pentru a face faţă unei eventuale agresiuni.

"Din când în când mă gândesc cât de rapid ar fi înlăturate diferenţele din toată lumea dacă am fi ameninţaţi de ceva din afara acestei lumi. Cu toate acestea vă întreb, nu există deja o forţă extraterestră deja trăind printre noi?", a întrebat acesta.

În seria oficialilor de vârf care au vorbit deschis despre extratereştri se înscrie şi fostul ministru al Apărării canadian, Paul Hellyer. Acesta a afirmat în numeroase rânduri că omuleţii există, se află printre noi şi chiar sunt responsabili de o grămadă de succcese tehnologice moderne - printre altele kevlarul, LED-urile şi microchipurile.