Rusia ameninţă din nou: Bucureştiul sacrifică stabilitatea regională



Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Aleksandr Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe a declarat miercuri că planurile NATO de a suplimenta capacităţile militare din România sunt „conflictuale”, considerând că Bucureştiul „sacrifică stabilitatea regională” „de dragul strategilor” din alte părţi ale lumii, notează TASS.

Planurile NATO de mobilizare a forţelor militare în România sunt „inadecvate” şi „conflictuale”, a declarat Aleksandr Lukaşevici. „(...) este vorba de o transformare în etape a acestei ţări într-un pivot de susţinere pentru NATO şi SUA [sublinierea noastră, n.r] aproape de frontierele Rusiei. Noi am comentat în mod repetat măsurile luate de state membre NATO, observând atitudinea conflictuală şi evidenţiind caracterul inadecvat şi redundant, atât din punct de vedere militar, cât şi financiar”, a declarat Lukaşevici, citat de agenţia Sputnik.

„Există tendinţa de a considera că autorităţile româneşti actuale, de dragul creşterii importanţei în ochii strategilor din alte părţi ale lumii, sunt dispuse să sacrifice menţinerea stabilităţii în regiunea Mării Negre pentru raţiuni tactice”, a mai spus Lukaşevici.

În urmă cu câteva zile, Lukaşevici atrăgea atenţia că România trebuie să fie conştientă de „responsabilitatea” şi de „consecinţele” suplimentării efectivelor Alianţei Nord-Atlantice pe teritoriul său, catalogând drept „periculoase” intenţiile NATO.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne