Raport CNN: Rusia a fost în spatele atacului cibernetic din 2014 asupra Casei Albe
alte articole
Hackerii ruşi au reuşit anul trecut să pătrundă în sistemul de calculatoare al Casei Albe printr-un atac cibernetic asupra Departamentului de Stat american, a declarat marţi CNN.
Raportul CNN susţine că hackerii au reuşit să obţină unele informaţii sensibile, incluzând detalii nefăcute publice despre programul preşedintelui american Barack Obama.
Oficialii de la Casa Albă au susţinut că atacul cibernetic de anul trecut a fost făcut public şi că nu au fost compromise informaţii secrete. De asemenea, ei au refuzat să comenteze asupra afirmaţiei făcute de CNN că Rusia ar fi fost responsabilă.
“Acest raport nu face referire la un nou incident”, a declarat Mark Stroh, purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională, pentru Fox News.
Stroh a declarat că raportul CNN “face speculaţii” în privinţa încercărilor de anul trecut de a compromite documente secrete de la Biroul Executiv al preşedintelui.
Totuşi, acesta a dat de înţeles că administraţia ia aceste ameninţări în serios şi că au fost luate măsuri imediate pentru a evalua şi atenua impactul atacului.
În plus, Stroh a refuzat să răspundă la speculaţia că Rusia a fost vinovată pentru acel atac cibernetic asupra Casei Albe: “Nu vom comenta asupra faptului că articolul respectiv [al CNN] a atribuit atacul unor actori specifici.”
Ben Rhodes, consilier adjunct pentru securitate naţională al preşedintelui american, a declarat la CNN că oficialii de la Casa Albă nu consideră că sistemele lor clasificate au fost compromise anul trecut şi că îşi actualizează în mod constant măsurile de securitate.
Totuşi, el a afirmat că orice informaţie – chiar şi emailuri şi materiale neclasificate – este privită ca “sensibilă” şi că oficialilor li s-a comunicat de atunci să lucreze asupra materialelor din sistemul clasificat, susţine Fox News.
De asemenea, Rhodes a refuzat să confirme că Rusia ar fi fost implicată, susţinând că Iranul şi alte ţări se implică la rândul lor în astfel de activităţi cibernetice.
Rhodes a recunoscut însă faptul că Moscova este “cu siguranţă activă în spaţiul cibernetic şi în spionajul spaţial. Astfel, ne luăm mereu măsuri de precauţii împotriva ameninţării cibernetice.”
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.