România va fi promovată pe Naţional Geographic ca destinaţie turistică

National Geographic logo. (- / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.07.2013

Autorităţile vor să înceapă o ”campanie agresivă” de promovare a României în afara ţării.

Autorităţile române negociază cu oficialii canalului Naţional Geographic pentru a realiza emisiuni şi clipuri prin care să promoveze România ca destinaţie turistică în afară ţării, a declarat într-un interviu pentru Agenţia r/News preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Răzvan Filipescu.

”Avem solicitări de pe pieţele externe şi vom continua realizarea de coproducţii tv, pentru a îmbunătăţi imaginea României şi a promova destinaţiile turistice din ţara noastră şi în afară. Avem solicitări de la televiziuni de nişă, de la Naţional Geopraphic, este la stadiul de proiect în analiză de prioritate. Merită, bineînţeles, la noi toate proiectele care se depun sunt analizate de un consultant care ne face studiu de oportunitate pentru fiecare proiect în parte. Au fost nişte discuţii cu ei, s-au identificat nişte proiecte care pot promova România ca destinaţie turistică, nu pot să vă spun mai mult pentru că sunt în analiză”, a explicat Răzvan Filipescu.

O coproducţie asemănătoare de promovare a ţării noastre este parteneriatul cu Travel Channel, în curând urmând a fi finalizat proiectul ”Wild Carpathia 2”. Acestea nu vor fi însă singurele măsuri prin care destinaţiile din ţara noastră vor fi promovate în afara ţării, spune şeful ANT, care subliniază că pregăteşte o campanie ”agresivă” în acest sens. Astfel, se vor organiza campanii online, campanii media, road-show-uri, dar şi parteneriate cu tour-operatori din afara ţării. Totodată, autoritatea va fi prezentă la târguri şi expoziţii de profil din străinătate, iar diverse oferte de vacanţă vor fi prezentate în cataloagele internaţionale de specialitate.

”Şi când vorbim de promovare externă, vorbim de un mixt de marketing, un lucru care nu s-a mai făcut până acum. Degeaba s-au făcut campanii pentru perioade scurte de timp şi apoi nu s-a mai făcut nimic, de exemplu degeaba ai difuzat videoclipuri la metrou într-o mare capitală europeană timp de două săptămâni şi după aceea timp de doi ani nu ai mai asigurat piaţa respectivă, efectul ca promovare este zero”, a punctat Filipescu.

Mai mult, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism vor să încheie parteneriate şi cu diverse persoane publice din România din sport sau cultură, cu notorietate în afara ţării, totul pentru a promova destinaţiile turistice mioritice în afara ţării. Răzvan Filipescu spune că nu poate dezvălui însă numele acestora, până când părţile nu ”bat palma” în acest sens.

Autoritatea Naţională pentru Turism se află în subordinea Ministerului Economiei şi are 155 de angajaţi, inclusiv cei din reprezentanţele turistice externe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor