România trimite 10 militari la misiunea UE de instruire din Mali
alte articole
Trimiterea unui contingent de 10 militari la misiunea Uniunii Europene de instruire din Mali în anul 2013 a fost aprobată marţi în şedinţa Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT).
Pe agenda şedinţei CSAT de marţi s-au aflat mai multe teme, printre care se numără participarea la misiunea UE în Mali, strategia de securitate cibernetică, privatizarea CFR Marfă sau raportul activităţii instituţiilor statului care au gestionat criza ostaticilor din Algeria de la complexul In Amenas.
"În cadrul şedinţei s-a aprobat trimiterea unui contingent, de 10 militari, din rândul forţelor Armatei României, la misiunea Uniunii Europene de instruire din Mali în anul 2013. Contribuţia ţării noastre cu instructori şi personal de stat major la această misiune este în acord cu obligaţiile ce-i revin în calitate de stat membru al Uniunii Europene (UE) şi cu sprijinul exprimat pentru demersurile Uniunii de stopare a activităţilor teroriste şi de crimă organizată", relevă Preşedinţia într-un comunicat de presă.
În afară de şeful statului şi prim-ministrul Victor Ponta, la şedinţă au participat viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu, ministrul Apărării, Mircea Duşă; ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, ministrul Economiei, Varujan Vosganian; directorul SRI, domnul George Maior, directorul SIE, Teodor Meleşcanu; şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă; consilierul prezidenţial pentru Securitate Naţională, Iulian Fota, secretarul CSAT, general Ion Oprişor şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.
La şedinţa CSAT de marţi a mai participat, de asemenea, ca invitat, şi ministrul pentru Societatea Informaţională, Dan Nica.