România aşteaptă deznodământul scandalului din USL. Ponta anunţă termenul pentru noul Guvern

Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa USD, că, în eventualitatea retragerii PNL din Guvern, termenul pentru formarea noului Guvern va fi 8 martie, atunci când expiră interimatul vicepremierului Gabriel Oprea la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Deşi a făcut apel la unitatea USL, premierul a subliniat că, dacă liberalii se retrag din guvern, va nominaliza interimari la ministerele conduse de aceştia, şi numai după expirarea termenului pentru interimat se va duce în Parlament cu un nou guvern.

„În măsura în care decizia PNL, aşa cum a fost ea anunţată de mai multe ori ca o posibilitate, va fi de a retrage din guvern miniştri PNL, voi nominaliza în locul acestora tot membri ai Cabinetului, conform prevederilor constituţionale, şi vom încerca să găsim o soluţie politică pentru ca guvernarea să continue sub formula USL. La împlinirea termenelor consituţionale, dacă nu va exista o soluţionare a guvernării alături de PNL, voi merge în Parlament cu o structură a guvernului care să permită continuarea programului USL şi îndeplinirea măsurilor pe care le-am propus populaţiei”, a anunţat Ponta.

Acesta a adăugat că termenul pentru formarea noului Cabinet de miniştri este 8 martie, când expiră interimatul lui Oprea la MAI.

"Interimatul expiră pe 8 martie. Deci, noi, până atunci, trebuie să avem un alt Guvern", a explicat Ponta.

Premierul a explicat că miniştrii interimari numiţi în funcţii după o eventuală ieşire de la guvernare a liberalilor, nu vor sta 45 de zile ca interimari, motivul fiind că la Ministerul de Interne nu se poate numi un nou interimar, după ce expiră cele 45 de zile.

"Deci, practic, da, termenul este 8 martie. Este termenul la care expiră cele 45 de zile şi nu putem merge mai departe şi nici nu putem să avem un Guvern fără ministru de Interne", a declarat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne