Ponta anunţă că Mariana Câmpeanu nu demisionează în ciuda solicitării lui Băsescu

Ministerul Muncii, proiect-pilot ” Garanţii pentru TINEri ”. În imagine, Victor Ponta şi Mariana Câmpeanu
Ministerul Muncii, proiect-pilot ” Garanţii pentru TINEri ”. În imagine, Victor Ponta şi Mariana Câmpeanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
24.02.2014

Premierul Victor Ponta a declarat luni că a avut o întrevedere cu ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, la finalul căreia aceasta a decis să nu demisioneze din funcţie, în ciuda solicitării formulate de preşedintele Traian Băsescu ca urmare a scandalului privind pensionarea soţului acesteia informează Mediafax.

În anul 2005, actualul ministru al muncii Mariana Câmpeanu, la vremea respectivă director executiv al Casei de Pensii Judeţene Ilfov, i-a acordat soţului său, Iulian Câmpeanu, pensie de invaliditate gradul I şi indemnizaţie pentru însoţitor. Invaliditate de gradul I presupune că persoanele care sunt în această situaţie sunt caracterizate prin „pierderea totală a capacităţii de muncă, de autoservire, de autoconducţie şi de orientare spaţială”, invalidul necesitând îngrijire sau supraveghere permanentă din partea altei persoane. Acesta este însă capabil să meargă la nunţi şi să se ducă la grădiniţa de unde îşi ia nepotul, precum şi până la cele două firme la care este acţionar.

„În ultima perioadă au fost unele evoluţii dar cred că nu trebuie să ne facă să uităm responsabilităţi. Primul subiect e legat de doamna ministru Mariana Câmpeanu. Fac un apel la domnia sa direct, dacă ştie că soţul ei nu e invalid, nu merge în cărucior, nu are un handicap sever care să justifice grupa I, să-şi prezinte demisia, fără să mai aştepte multe anchete. Dacă e adevărat că dânsul conduce, ia copilul de la şcoală, să-şi prezinte demisia şi să închidă subiectul. Aşază o pată extrem de urâtă pe emblema Guvernului, şi aşa şifonat de acte de corupţie, miniştri condamnaţi”, a declarat miercuri preşedintele Traian Băsescu.

După solicitarea preşedintelui, premierul Victor Ponta a subliniat că o susţine pe Mariana Câmpeanu atât timp cât preşedintele Băsescu nu aduce dovezi concrete care să argumenteze acuzaţiile la adresa acesteia.

După discuţia cu premierul Ponta de luni dimineaţa, Mariana Câmpeanu a decis să nu mai demisioneze.

Potrivit purtătorului de cuvânt al liberalilor, Cristina Pocora, preşedintele PNL Crin Antonescu i-a recomandat joi Marianei Câmpeanu să analizeze posibilitatea demisiei din funcţie ca urmare a scandalului care îl implică pe soţului acesteia. De cealaltă parte, premierul Ponta a susţinut că a discutat ulterior cu aceasta şi i-a transmis că nu trebuie să demisioneze dacă acuzaţiile lui Traian Băsescu nu sunt adevărate.

Joi seară, Mariana Câmpeanu anunţa că în afară de Traian Băsescu, nu i-a cerut nimeni demisia, adăugând că va lua în curând o decizie în condiţiile în care nu se simte cu nimic vinovată, dar riscă să nu fie capabilă să îşi facă treaba din cauza stresului.

„În afară de preşedinte, nu mi-a cerut nimeni demisia. Eu am fost astăzi şi am avut o discuţie cu domnul Antonescu, doamna Pocora nu a fost acolo. Au fost alte persoane de faţă, care pot să ateste acest lucru. Nu mi-a cerut demisia. Eu m-am dus şi am spus că sunt într-o situaţie foarte dificilă. Nu îmi pot permite să îmi dau demisia pentru că nu mă simt cu nimic vinovată, nici profesional, nici legal, nici de altă natură. În acelaşi timp, sunt şi eu un om uzat, lucrez 12 - 14 ore pe zi, plus problemele de acasă şi nu mai pot face faţă, nu la faptul că sunt în atenţia presei, ci faptul că nu mă mai pot concentra şi nu îmi mai pot face atribuţiile de serviciu. Şi, în condiţiile astea, nu ştiu dacă mai pot să rămân”, a declarat Câmpeanu la România TV.

Ministrul Muncii a explicat că, de fapt, „domnul preşedinte (Antonescu - n.r.) mi-a spus aşa: "Dacă sunteţi în stare să vă luptaţi, luptaţi-vă! Dacă luaţi o altă decizie, să ştiţi că eu vă susţin în orice decizie luaţi.”

"Aceştia au fost termenii" în care au discutat a precizat aceasta.

Mariana Câmpeanu susţine că materialul apărut în presă despre pensionarea soţului sau a avut "drept unic scop denigrarea" ei şi a familiei, printr-un demers "nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete". Demnitarul a declarat că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor