Crin Antonescu se zbârleşte la V. Ponta şi-l provoacă la dezbateri TV

Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu
Premierul Victor Ponta şi liderul liberalilor Crin Antonescu (Ioana Florea/Epoch Times)

"Antonescu încearcă să se scoată din frăţia lupilor după ce a urlat cu lupii” caracteriza în urmă cu câteva zile Cristian Tudor Popescu încercarea lui Antonescu de a se disocia de eşecul guvernării USL. Liderul liberal nu încearcă însă doar să iasă din frăţia cu lupii ci merge mai departe şi îl provoacă pe Ponta să arate cine este cel mai puternic dintre ei. Invitat la emisiunea "după 20 de ani", difuzată de PRO TV, Antonescu a afirmat că va învinge la alegerile prezidenţiale din toamnă, dacă se va confrunta cu Ponta şi l-a provocat pe premier la o dezbatere televizată, la care să poată asista întregul popor.

"Credeţi că dacă mie îmi era frică de PSD şi de Victor Ponta, credeţi că nu alegeam calea de a-i convinge pe cei din PSD că nu-i voi deranja niciodată cu nimic, că orice vor dori dânşii să facă în ţara asta, eu ca viitor preşedinte o să cauţionez şi aşa mai departe? Evident că nu mi-e frică. De ce să-mi fie frică. Nu mi-a fost şi nu mi-e frică de Traian Băsescu, de ce să-mi fie frică de Victor Ponta. Nu credeţi că-i puţin comic?”, a declarat Antonescu.

Antonescu a acuzat PSD-ul că pune capăt USL-ului în primul rând pentru că nu vrea "un om ca Iohannis în Guvern" şi în al doilea rând pentru că are nevoie de timp pentru a îşi pregăti campania pentru prezidenţiale. Liderul liberal a mai "profeţit" ca Iohannis va fi premier şi ca Ponta "care încearcă să facă pe tehnocratul de serviciu" va rezista în fruntea guvernului doar până în toamnă şi l-a provocat pe fostul său aliat, Ponta, să apară într-o dezbatere televizată:

„Eu intru (în dezbateri n.r.) şi fără să candidăm la preşedinţie. Şi acuma. Credeaţi că nu intru într-o dezbatere de frică? Suntem oameni politici, ar fi chiar un excelent prilej să discutăm în faţa oamenilor. Pentru că noi putem să discutăm aşa chiar dacă nu mai suntem aliaţi, ne întâlnim într-o zi la o cafea şi discutăm. Dar din punct de vedere al comunicării publice, ar fi foarte bine. Noi de peste un deceniu, nu mai avem cu o oarecare regularitate nişte discuţii faţă în faţă în media sau undeva, în Parlament”, a afirmat Antonescu.

Liberalul a subliniat faptul că nu îşi poată imagina o campanie electorală fără o dezbatere televizată şi a reconfirmat faptul că PNL va ieşi de la guvernare dacă premierul va respinge luni propunerile PNL-ului în privinţa Guvernului, cea mai importantă dintre acestea fiind Klaus Iohannis ministru de interne şi vicepremier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne