România are la dispoziţie peste jumătate de miliard de euro pentru incluziune socială şi reducerea sărăciei

Autorităţile române pot accesa fonduri de peste 570 de milioane de euro pentru a pune în operă proiecte vizând incluziunea socială şi reducerea sărăciei.
Corina Creţu
Corina Creţu (Epoch Times România)

România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro pentru proiecte ce vizează incluziunea socială şi reducerea sărăciei, a declarat marţi, comisarul European pentru Politică Regională Corina Creţu, la întrevederea pe care a avut-o, la Bruxelles, cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

"România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro, finanţare din Fondul european de dezvoltare regională (FEDR) pentru perioada 2014-2020, pentru proiecte ce vizează incluziunea socială şi reducerea sărăciei. Pentru a asigura o implementare eficientă este extrem de important să existe o bună coordonare între FEDR şi Fondul social european", a declarat Creţu, citată de Mediafax.

Creţu a mai precizat că Pachetul naţional anti-sărăcie poate atrage fonduri din mai multe Programe Operaţionale, pentru a găsi soluţii la probleme precum abandonul şcolar timpuriu, sărăcia, excluziunea socială, dar şi pentru probleme privind sănătatea şi locuinţele.

Potrivit sursei citate, în perioada 2014-2020, se urmăreşte ca 75.000 de copii, 10.000 de persoane cu dizabilităţi şi 62.000 de persoane vârstnice să poată beneficia de condiţii de viaţă mai bune, prin îmbunătăţirea serviciilor sociale.

Comisarul European pentru Politică Regională Corina Creţu a avut, marţi, la Bruxelles, o întrevedere cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, discuţiile vizând Pachetul naţional anti-sărăcie şi Agenda urbană şi a integrării comunităţilor marginalizate.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne