Republica Moldova are un nou premier interimar

Natalia Gherman, Ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova
Natalia Gherman, Ministrul Afacerilor Externe din Republica Moldova (Epoch Times România)

Preşedintele Republicii Moldova a semnat luni, un decret prin care, viceprim-ministrul Natalia Gherman, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a fost desemnată în calitate de premier interimar, se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Potrivit anticorupţie.md, desemnarea prim-minsitrului interimar este necesară pentru a se asigura continuitatea în administrareas treburilor oublice, de la 22 iunie a.c. până la depunerea jurământului de către membrii unui nou Guvern.

Potrivit legislaţiei R.Moldova, termenul limită de investire a noului guvern este de maximum trei luni de la demisia depusă de fostul prim-ministru, adică până la 12 septembrie.

Precizăm că, fostul premier, Chiril Gaburici a demisionat vineri 12 iunie, după ce joi, a fost audiat de procurori într-un dosar legat de falsificarea diplomei sale de bacalaureat, iar la 18 iunie, printr-un mesaj pe Facebook a refuzat şi interimatul.

„L-am informat pe Preşedintele Republicii Moldova că refuz să asigur interimatul funcţiei pe motivele expuse odată cu demisia şi solicit desemnarea unui prim-ministru interimar”, a subliniat Gaburici.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe