Războiul lui Trump cu serviciile ia avânt: pe fostul director FBI îl curtează puşcăria

În ciuda greşelilor grosolane probabil inerente la începutul fiecărei administraţii, şi a războiului pe care o parte a serviciilor americane de informaţii îl duc împotriva lui Donald Trump, acesta pare că va câştiga lupta împotriva mass-media mainstream dar şi a foştilor capi ai serviciilor, coalizaţi împotriva sa.
James Comey (Alex Wong/Getty Images)
Andrei Popescu
10.07.2017

Potrivit unui raport al publicaţiei The Hill, fostul director FBI, James Comey, a divulgat informaţii secrete, ceea ce este o încălcare directă şi gravă a regulamentelor Biroului.

Comey, care a jucat un rol cheie în muşamalizarea unor masive anchete privind membrii administraţiei Obama, are acum mari probleme - practic acelaşi fel de probleme de acelaşi gen cu cele ale candidatei democrate în alegeri - Hillary Clinton în vara anului trecut ... şi pe care fostul director FBI a fost însărcinat să le investigheze.

The Hill subliniază că există posibilitatea ca James Comey să fi încălcat regulile propriei sale agenţii – plasând interesele personale deasupra celor naţionale – şi a ignorat acelaşi protocol de securitate pentru care a criticat-o public pe Hillary Clinton în ultimele zile ale alegerilor prezidenţiale din 2016.

Nepăsarea flagrantă a lui Comey pentru regulamentele FBI ar putea explica de ce acesta a considerat că folosirea de către Clinton a unui server privat de email în perioada în care cea din urmă era secretar de stat nu a fost o temere substanţială.

Singura problemă a fostului director FBI este că în timp ce Comey a fost suficient de generos pentru a o lăsa pe Hillary liberă, oprind ancheta la nivel de FBI, acum Comey îl are drept adversar pe preşedintele american, cel care a promis să o bage pe Clinton la puşcărie.

În mod întâmplător, prima organizaţie media care a avertizat în legătură cu durerilor de cap iminente ale lui Comey a fost Breitbart News, care a susţinut vineri că un nou raport al Senatului SUA a precizat că scurgerile recente de informaţii, prin divulgarea memorandumurilor de către Comey, ar putea afecta securitatea naţională.

Raportul, publicat joia trecută de Comisia pentru Securitate Internă şi Afaceri ale Administraţiei din Senatul SUA, a descoperit că au existat 125 de scurgeri separate de informaţii în primele 126 de zile ale mandatului preşedintelui Trump care au subminat potenţial securitatea naţională.

Raportul a susţinut că aceste scurgeri au inclus şi documentele divulgate de Comey, după ce a fost concediat de Trump în luna mai.

Comey: viaţa bate filmul

James Comey, posesorul unui CV uimitor cel puţin datorită "coincidenţelor" legate de încrengăturile de afaceri şi relaţii cu clanul Clinton, a ajuns în gura opiniei publice americane pentru comportamentul bizar manifestat în ultimele luni ale aprigei campanii electorale care a culminat cu înfrângerea maşinii politice a clanului Clinton şi alegerea lui Donald Trump.

Comey a condus o anchetă privind folosirea, de către Hillary Clinton, a unui server privat şi nesecurizat de email, de pe care fostul secretar de stat a vehiculat secrete ale SUA. Cu toate acestea, Comey nu a înaintat cazul Departamentului de Justiţie citând "lipsa de intenţie" în săvârşirea infracţiunilor - un motiv ridicol, care a indignat opinia publică republicană.

La 11 zile înainte de alegeri, Comey şi-a pus în cap suporterii democraţilor, redeschizând ancheta împotriva lui Hillary Clinton, după ce, într-o evoluţie halucinantă, soţul de atunci al Humei Abedin, mâna dreaptă a lui Hillary Clinton - un bărbat pe nume Anthony Weiner - a fost prins trimiţând SMS-uri de natură sexuală unei minore. Incidentul a declanşat o anchetă, de data aceasta a poliţiei din New York, care a confiscat laptopul lui Weiner - pe care se aflau, printre alte emailuri-bombă legate de establishmentul politic american, conversaţii pe email între Hillary Clinton şi Huma Abedin.

Cum cazul se afla la poliţie şi nu sub jurisdicţia FBI, Comey a trebuit să redeschidă ancheta împotriva lui Hillary Clinton pentru câteva zile, suficient cât să cauzeze o scădere masivă de popularitate pentru Hillary Clinton şi pierderea ulterioară a alegerilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor