Raport: 43% dintre imigranţii “minori” neînsoţiţi din Germania sunt de fapt adulţi
alte articole
Aproximativ 43% dintre imigranţii din Germania care susţin că sunt minori sunt de fapt adulţi, au precizat rapoarte media locale, citând date oficiale. Cifrele pentru unul dintre oraşele majore ale Germaniei, Hamburg, sunt chiar mai mari.
Dintr-un total de 55.890 de solicitanţi de azil care susţin că sunt minori şi sunt trataţi ca atare de către autorităţile germane, 24.116 sunt adulţi, a precizat publicaţia Die Welt, citând Ministerul Federal pentru Probleme legate de Familie. Ziarul a precizat că datele sunt valide începând cu 8 noiembrie.
În unele oraşe germane, proporţia de imigranţi “minori” falşi pare să fie chiar mai mare. În 2016, în Hamburg, de exemplu, s-a constatat că 47% dintre cei 1.813 imigranţi care susţineau că sunt minori erau de fapt adulţi, conform unor statistici oficiale. Acelaşi tipar a persistat în acest an, în condiţiile în care 49% dintre cei 485 de “minori neînsoţiţi” nou veniţi în Germania sunt de fapt adulţi.
Imigranţii care susţin că sunt minori intră în responsabilitatea Serviciului de Urgenţă pentru Copii şi Tineri (KJND) – un serviciu local de asistenţă socială, care există în majoritatea comunităţilor germane. KJND evaluează apoi afirmaţiile lor, acordând o atenţie specială celor care nu au paşaport sau niciun fel de documente oficiale.
Dacă serviciul social suspectează că un “minor” ar putea fi adult, trimite apoi acea persoană la o unitate medicală pentru a-i determina vârsta estimativă. Testele includ raze X, tomografie, precum şi alte verificări, şi anume evaluarea oaselor fălcii şi ale degetelor, care pot determina cu uşurinţă vârsta unei persoane.
Alte ţări europene au întâmpinat probleme similare cu refugiaţi adulţi care au susţinut că sunt “minori neînsoţiţi”. În Danemarca, începând din decembrie 2016, aproximativ 74% dintre solicitanţii de azil “minori” s-au dovedit a fi adulţi, după o serie de teste la oase şi dinţi.
În Suedia, începând cu iulie 2017, peste 80% dintre acei imigranţi “minori” a căror vârstă a atras atenţia autorităţilor s-au dovedit a fi adulţi. Doar aproximativ 3% din cei 2.481 de imigranţi care au fost testaţi în Suedia pentru a determina vârsta au fost femei, în timp ce marea majoritatea celor care au pretins că sunt minori sunt tineri adulţi.
În timp ce unii imigranţi furnizează informaţii false despre vârsta lor aparent pentru a obţine mai multe beneficii din partea sistemelor de asistenţă socială ale ţărilor europene, alţii susţin că au sub 18 ani cu scopul de a fi judecaţi ca adolescenţi pentru presupuse crime şi infracţiuni comise. Un astfel de caz ete cel al imigrantului afgan, Hussein Khavari, acuzat de uciderea şi violarea unei femei germane în vârstă de 19 ani.
Khavari a fost acuzat de atacarea, ştrangularea şi violarea Mariei Ladenburger, o studentă la medicină care a dispărut în drum spre casă, când se întorcea de la o petrecere în oraşul Freiburg, în sud-vestul Germaniei, în octombrie 2016.
Când poliţia l-a arestat pe suspect, găsindu-l pe baza unei eşarfe şi a unor dovezi ADN de la scena crimei, el a susţinut că are doar 17 ani. Totuşi, câteva evaluări făcute de experţi medicali, bazate pe o analiză a dinţilor suspectului, au dovedit că acesta avea peste 20 de ani, chiar 30.
În timpul procesului, imigrantul şi-a schimbat declaraţia iniţială, susţinând că nu îşi cunoştea vârsta reală, dar adăugând că nu avea mai mult de 19 ani în momentul atacului. Această vârstă, dacă se va dovedi a fi reală, i-ar putea oferi şansa de a fi judecat ca adolescent, conform legii germane.