Europa începe instituţionalizarea migraţiei de masă. Ungaria, vehementă

Premierul ungar Viktor Orban a criticat Parlamentul European pentru adoptarea unor schimbări în sistemul de azil al blocului, mişcare pe care guvernul ungar o vede ca o implementare a “Planului lui Soros” de a inunda continentul cu un număr nelimitat de imigranţi din lumea a treia.
Câţiva imigranţi pătrund ilegal în Ungaria pe sub un gard neterminat ridicat la frontiera sârbo-ungară, 25 august 2015. (Wikipedia.org)
Andrei Popescu
25.10.2017

La sfârşitul săptămânii trecute, Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) a Parlamentului European, a adoptat un raport privind amendarea Acordului de la Dublin, care reglementează Sistemul Comun de Azil al Uniunii Europene. Pe baza amendamentului, toate statele membre vor fi forţate să accepte solicitanţi de azil împotriva voinţei populaţiilor şi acele naţiuni care vor refuza să se conformeze vor avea un acces limitat la fondurile UE.

“În Europa, în viitor, va fi creat un mecanism permanent şi obligatoriu privind relocalizarea imigranţilor pe baza unor cote, fără să existe o limită superioară a numărului lor: cota obligatorie de relocalizare”, a declarat premierul ungar presei.

“Este adevărat că suntem foarte implicaţi în lupta pentru protejarea suveranităţii noastre naţionale dar, pe moment, am reuşit deoarece până acum noi am fost cei care am decis cine poate locui pe teritoriul ungar”, a afirmat Orban, adăugând că “atacul asupra suveranităţii noastre, lansat acum de Parlamentul European, este mai dur decât oricare alt atac precedent”.

Unele dintre măsurile propuse de Parlamentul European sunt următoarele:

- renunţarea la regula că prima ţară sigură de sosire este responsabilă pentru solicitanţii de azil care ajung la frontierele sale;

- preferinţa solicitanţilor de azil va fi luată în considerare, iar aceştia vor putea să aleagă între patru ţări care, la acea vreme, au primit cel mai mic număr de solicitanţi de azil;

- reunificare mai rapidă a familiilor solicitanţilor de azil;

- solicitanţii de azil vor avea opţiunea de a se “înregistra ca grup” de până la 30 de persoane în momentul sosirii în Europa;

- “Toate statele membre trebuie să participe şi să împartă răspunderea pentru solicitanţii de azil”, şi

- “Statelor membre care refuză să accepte relocalizarea solicitanţilor de azil ... li se va limita accesul la fondurile UE”.

Membrii Parlamentului European din partidul de centru dreapta EPP, din partidul socialist S&D, din partidul liberal Alde, din rândul Verzilor/EFA şi din partidul de extremă stânga GUE/NGL au votat cu 43 la 16 în favoarea adoptării noilor măsuri.

Consiliul Uniunii Europene trebuie să aprobe modificările, iar plenului i se va cere să confirme oficial decizia LIBE de a intra în negocieri în timpul sesiunii din Strasbourg din luna noiembrie.

Europarlamentara Cecilia Wikström (ALDE, Suedia), un pion central în campania de promovare a noilor schimbări în UE, a declarat că noul sistem de azil va fi “bazat pe solidaritate, reguli clare şi stimulente pentru respectarea lor, atât în cazul solicitanţilor de azil, cât şi al statelor membre”.

Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a declarat postului de radio Kossuth că guvernul ţării sale intenţionează să se opună proiectului de reforme, adăugând că acesta este echivalentul “instituţionalizării imigraţiei şi a deschiderii graniţelor externe ale Uniunii Europene”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor