Raid nocturn acasă la liderul opoziţiei ruse Alexei Navalny

Aleksei Navalnîi.
Aleksei Navalnîi. (KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/Getty Images)

Anchetatorii au percheziţionat apartamentul liderului opoziţiei, Alexei Navalny, în primele ore ale dimineţii de vineri, în legătură cu o investigaţie de deturnare de fonduri veche de opt ani, a declarat avocatul său.

"Un grup de anchetă SK [Comitet de Investigaţie] a ajuns la apartamentul lui Navalny la ora 4:00 dimineaţa (sau noaptea)", a scris avocatul său, Vadim Kobzev, într-un mesaj pe Twitter.

Într-o postare separată pe Twitter, Kobzev a transmis că percheziţia are legătură cu o anchetă privind o pretinsă deturnare de fonduri de la Uniunea Forţelor de Dreapta a opoziţiei (în prezent desfiinţată), sau partidul SPS.

Navalny, care se află în arest la domiciliu din februarie în legătură cu o altă investigaţie de fraudă, apare ca martor în cazul SPS.

Anchetatorii au acuzat compania de publicitate Allekt a lui Navalny că a taxat mişcarea politică cu 100 de milioane de ruble (2,9 milioane de dolari) pentru servicii într-o campanie electorală din 2007, dar nu şi-a respectat angajamentul, a raportat vineri Lenta.ru. Navalny a precizat însă că firma lui a respectat obligaţiile contractuale şi că SPS nu s-a plâns de serviciile sale, se mai arată în raport.

"Percheziţia de azi de la apartamentul lui Alexei Navalny este încă o încercare de a pune presiune pe el", a declarat Kobzev pentru Interfax. "Este absolut evident că nu este nevoie să faci percheziţii la 4 dimineaţa în legătură cu un caz care se presupune că a avut loc în urmă cu opt ani".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe