Raeţchi: Dreapta trebuie să reînceapă dialogul cu societatea civilă

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)

Deputatul PNL, Ovidiu Raeţchi, a îndemnat luni coaliţia parlamentară de dreapta să-şi ”regăsească urgent dialogul” cu societatea civilă, pe care o consideră motorul victoriei lui Klaus Iohannis, şi să nu se grăbească cu preluarea puterii în Parlament, pentru a putea desconspira găurile lăsate în buget de guvernul Victor Ponta, relatează Ştiripesurse.

Deputatul de Diaspora a apreciat că victoria coaliţiei ACL în cadrul alegerilor prezidenţiale este, cel puţin din punct de vedere instituţional, nemeritată, dar a fost făcută posibilă prin eforturile societăţii civile.

”Dreapta nu a meritat, instituţional, această victorie, care reprezintă un miracol civic; dreapta a fost destructurată, conflictuală, confuză ideologic; sub raport organizatoric, stânga a avut o echipă mai centralizată, mai suplă, mai coerentă – care a făcut însă eroarea impardonabilă de a miza căpos pe imbecilitatea românilor şi de a promova fără măsură mesaje primitive şi manipulări groase”, a notat Raeţchi.

Deputatul consideră că victoria nemeritată primită de coaliţia de dreapta îi va oferi acesteia ocazia de a se ”recompune şi regândi”.

”Dreapta primeşte nesperat şi nemeritat această victorie în dar de la români pentru a se recompune şi regândi: politic, ideologic, la nivel de concepte, structuri, grupuri de suport şi analiza”.

Raeţchi mai susţine că, după venirea la Bucureşti a preşedintelui PPE Joseph Daul, care l-a sprijinit pe Klaus Iohannis în timpul campaniei prezidenţiale, dreapta ar trebui să înceapă reconstrucţia din ”cadrul adecvat al PPE”.

”Dreapta începe această reconstrucţie din cadrul adecvat al PPE – motiv pentru care trebuie să-i mulţumească public lui Crin Antonescu, care şi-a asumat un val uriaş de antipatie post-uselistă pentru a duce la capăt această mutare corectă şi vizionară”, a explicat deputatul.

Citând problemele cauzate de amânarea bugetului pentru anul 2015, precum ascunderea găurilor din buget produse în timpul campaniei prezidenţiale, Raeţchi a afirmat că dreapta ar trebui să amâne preluarea puterii pentru a ”expune capcana” stângii.

”Dreapta nu trebuie să se grăbească cu preluarea puterii în Parlament. Bugetul pitit de Ponta pentru anul 2015 e o improvizaţie care ascunde toate compromisurile făcute pentru a câştiga preşedinţia – şi care va crăpa în februarie din toate încheieturile. E un prilej excelent pentru a expune capcana “ofertaţionistă” a stângii. Preluarea puterii – cel mai devreme în martie”, a declarat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne