Victoria demnităţii românilor asupra sistemului Victor Ponta-PSD

Manifestaţie şi protest după alegerile prezidenţiale
Manifestaţie şi protest după alegerile prezidenţiale (Epoch Times România)

Aroganţa şi dispreţul au fost învinse de demnitate şi perseverenţă. Nu este victoria ACL şi nici a lui Iohannis, ci este victoria celor care au stat ore în şir în frig pentru a-şi apăra un drept şi pentru a transmite un mesaj unui sistem mafiot: ”Nu putem fi cumpăraţi! Nu ne lăsăm umiliţi de un partid! Ne pasă de ţara noastră!”

Cine sapă groapa altuia cade singur în ea, spune proverbul românesc. Pomenile electorale, încercarea obsesivă de a încerca să-i împiedice pe românii din diaspora să voteze, nesimţirea crasă a autorităţilor, toate s-au întors ca un bumerang şi i-au blocat drumul lui Ponta spre Cotroceni.

Protestele din stradă împotriva organizării execrabile a alegerilor nu pot fi însă oprite de victoria lui Iohannis. Bătaia de joc dureroasă la care au fost supuşi românii din diaspora nu poate fi compensată decât prin demisia urgentă a premierului Ponta, a ministrului de externe Teodor Meleşcanu, a ministrului delegat pentru Românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici. Aceşti oameni au demonstrat că nu au ce căuta în aceste funcţii, că nu respectă poporul român pe care trebuie să-l slujească, ba mai mult l-au sfidat cu obrăznicie.

Fostul şef SIE, fostul candidat la prezidenţiale numit imediat ministru de Externe a spus că cei care nu pot vota la Paris şi doresc ”cu adevărat” să voteze şi "pot să facă acest sacrificiu" să se ducă la Nancy, "mai ales că este un oraş superb, leagănul art nouveau care s-a creat în Franţa şi care este bine cunoscut şi în România". O nesimţire inimaginabilă având în vedere că acest oraş este la 385 de km de Paris. Ce să mai vorbim de obrăznicia lui Stanoevici, ministrul-actor, care a declarat că lucrurile se desfăşoară foarte bine, iar statul la coadă la Londra pentru a vota este chiar agreabil.

PSD şi Ponta au fost siguri de victorie şi au uzat de toate mijloacele murdare pentru a-şi atinge scopul: pomeni electorale din bani publici, minciuni ordinare că Iohannis taie pensiile şi vinde Ardealul, obstrucţionarea românilor din diaspora de a vota, minciuni legate de organizarea alegerilor, alianţe cu oricine (DD, Vadim etc) pentru a mai obţine nişte procente, atacuri murdare.

De partea cealaltă, românii care s-au dus ca observatori în secţiile de votare din ţară pentru a veghea la un proces de votare fără fraude merită tot respectul. La fel şi miile de români din străinătate care au stat şi peste 8 ore în unele cazuri la coadă, în ciuda frigului, a dispreţului autorităţilor şi au arătat că le pasă de ţara lor şi de cum este condus un stat care-i sfidează. Ei ne-au dat o adevărată lecţie de civism şi patriotism. Au făcut-o din toată inima şi de aceea s-au dovedit o forţă superioară maşinăriei PSD, baronilor locali, pomenilor electorale, sistemului care s-a crezut atotputernic.

Este victoria României tăcute care mai are bun simţ, care mai are speranţă, care mai are demnitate. Degeaba Victor Ponta a anunţat că nu va demisiona şi că cei care sunt în stradă nu au de ce să protesteze. Valul popular nu va putea fi oprit.

Este victoria lor, a României tăcute care mai are bun simţ, care mai are speranţă, care mai are demnitate. Degeaba Victor Ponta a anunţat că nu va demisiona şi că cei care sunt în stradă nu au de ce să protesteze. Valul popular nu va putea fi oprit până ce România nu va fi depontaminată. PSD şi Victor Ponta au încercat să ”orbanizeze” România şi sunt decişi să continue acest proces pentru că altfel sistemul lor nu poate supravieţui. Oamenii nu vor opri însă protestele până ce nu vor bloca complet acest proces şi vor restaura democraţia. Dreptul la vot trebuie garantat, iar ce s-a întâmplat la aceste alegeri nu trebuie să se mai repete.

Responsabilitatea guvernului pentru bătaia de joc de la alegeri impune demisia guvernului Ponta care şi-a arătat incompetenţa şi dispreţul total faţă de români. Linia roşie a fost încălcată de autorităţi, nu de cetăţenii care-şi apără drepturi legitime de bază. Incidentele grave de la Paris în care votanţii au fost atacaţi de jandarmi cu gaze lacrimogene nu pot rămâne fără consecinţe.

Românii şi-au recucerit dreptul de a vota în stradă, la coadă. Desigur aceasta este o victorie dintr-un război mult mai lung. Tabăra politică câştigătoare trebuie să înţeleagă că românii n-au votat pentru ACL, ci a fost un vot masiv de protest anti-Ponta şi anti-PSD, împotriva preluării întregii puteri de către un partid care a umilit cetăţenii.

Klaus Iohannis va avea o uriaşă responsabilitate după o astfel de victorie la scor. El va trebui să fie o contrapondere la abuzurile majorităţii PSD, să garanteze că justiţia va continua să funcţioneze, iar corupţii nu vor dormi liniştiţi, că statul de drept va fi respectat - pe scurt să fie un preşedinte puternic şi care să-i reprezinte cu adevărat pe românii care au câştigat astăzi alegerile în locul lui. Trebuie să se ridice la aşteptările lor pentru că altfel aceştia vor ieşi şi împotriva lui. Au demonstrat că sunt o forţă. O forţă a demnităţii şi a bunului simţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii