Radu (UniCredit): Vom începe, într-un ritm mai lent, să deschidem noi unităţi
alte articole
UniCredit Ţiriac Bank are în vedere în 2012 o creştere a volumul veniturilor pe sucursală şi deschiderea, într-un ritm mai lent, de noi sucursale, a declarat miercuri Răsvan Radu, CEO al băncii.
"Importantă rămâne optimizarea costurilor. Vrem să creştem volumul veniturilor pe sucursală şi vom începe într-un ritm mai lent să deschidem noi unităţi. Pentru noile unităţi vom avea în vedere o ţintă de recuperare a investiţiilor mai mică decât până acum, pentru că aşteptăm să devenim mai agresivi în momentul în care creşterea economică o va permite", a spus Răsvan Radu într-o conferinţă de presă.
El a mai declarat că o direcţie strategică foarte importantă pentru anul acesta este creşterea volumului finanţărilor pentru fondurile europene.
"Vrem să ne implicăm din ce în ce mai mult în mecanismul de absorbţie al fondurilor. Am vrea ca sistemul bancar să aibă o poziţie mult mai bună odată cu exerciţiul bugetar 2014 -2020, noul program de fonduri europene şi am vrea aici să reuşim în discuţii cu guvernul să creştem rolul băncilor în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene cu rezultate pozitive pentru economie", a Răsvan Radu.
Oficialul UniCredit Ţiriac Bank a spus că pentru anul în curs banca va fi prezentă în zona de companii şi de asemenea există un interes pentru finanţarea sectorului public.
"Vedem apărând noi proiecte în sectorul public. Suntem intersaţi să investim în companii de stat şi în sectorul public. În ceea ce priveşte finanţarea datoriei ststului şi achiziţia de titluri de stat, ne-am menţinut constant portofoliul în cursul anului trecut. Am crescut portofolui de titluri acum doi ani, când cererea a fost foarte mică şi am rămas constanţi pentru a ne orienta către economie în momentul în care cererea începe să revină", a spus Răsvan Radu.
UniCredit Ţiriac Bank a obţinut un profit net de 159,4 milioane lei (38 milioane euro) în 2011, potrivit standardelor de raportare financiară internaţionale (IFRS), în scădere cu 6,9% faţă de 2010, pe fondul evoluţiei slabe a veniturilor în contextul economic dificil.
Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) a fost anul trecut de 103,1 milioane lei, în creştere cu 80,3% faţă de 2010 şi faţă de un rezultat agregat negativ pentru sistemul bancar.
Rentabilitatea anualizată a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 6,5%, iar rentabilitatea activelor (ROA) la 0,7%.