Radu Mazăre, urmărit penal pentru abuz în serviciu

Radu Mazăre
Radu Mazăre (Sursa-Facebook)

UPDATE: Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, s-a prezentat miercuri la DNA pentru a fi audiat în 3 noi dosare privind retrocedări de terenuri, în care este urmărit penal. După ce a ieşit de la DNA Constanţa, Mazăre a declarat că i s-a adus la cunoştinţă faptul că este urmărit penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu în trei noi dosare privind retrocedări de terenuri.

Conform unui comunicat al DNA, Radu Mazăre este urmărit penal pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi în două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

***

Primarul Constanţei Radu Mazăre a fost chemat miercuri la DNA Constanţa pentru audieri.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Radu Mazăre în 28 octombrie 2008, alături de alte 36 de persoane, printre care şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, foşti şi actuali funcţionari din Primăria Constanţa şi Oficiul de Cadastru, mandatari şi notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor terenuri, transmite Mediafax.

Perioada pe care se întind infracţiunile privind retrocedările de terenuri din judeţul Constanţa, inclusiv cele de pe malul mării şi de pe faleză, este între 2008-2014. Prejudiciul a fost estimat la cca. 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro în dauna municipiului Constanţa, potrivit DNA.

Cele 37 de persoane sunt acuzate că au încălcat Legea 10/2001 privind persoanele îndreptăţite la restituire, termenul de depunere a cererilor, indisponibilizarea bunurilor restituibile în natură, competenţa de soluţionare a cererilor de restituire, întinderea suprafeţei revendicate.

"Avantajele patrimoniale dobândite ilegal se regăsesc în proprietatea inculpaţilor sau a firmelor controlate de aceştia, după cum urmează: Mazăre Radu Ştefan (prin firmele Nisipuri SA), mama şi fratele acestuia (prin firma APV Media Turism), Giurgiucanu Georgica, Savulescu Emil Dragoş, Borcea Cristian, Ionescu Valentin George (prin firma Habitat şi Ambient SA), Camboianu Mihai, Popa Basarab (prin firmele Pomacost SA şi Aqualand SA), Sandu Bogdan Gabriel (prin firma Holland Develompment Group SA), Ceacireanu Mihai Sergiu (ca persoana fizică şi prin firma sa New Home Construct SA), Şerban Alexandru Octavian, Barbu Paraschiva, Puşcaşi Marius şi Puşcaşi Carmen", a precizat DNA.

Acest dosar se judecă la Curtea de Apel Bucureşti.

În mai 2013, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost vizat de procurorii DNA în legătură cu banii cheltuiţi pentru realizarea videoclipului de promovare a staţiunii Mamaia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne