Puşcăriabili "de top" îşi aşteaptă sentinţa azi

Relu Fenechiu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
07.01.2014

După ce pentru Adrian Năstase, acest Iulius Timoşenko al României USL, emoţiile în legătură cu sentinţa în dosarul Zambaccian au luat sfârşit luni, printr-o condamnare la 4 ani de închisoare, alţi potenţiali puşcăriaşi de top aşteaptă, cu emoţii, ca justiţia "băsistă" să decidă în ceea ce priveşte soarta lor.

Alţi mari "dizidenţi" politici anti-Băsescu, "nedreptăţiţi de procurorii basişti", ca să cităm din Premierul Ponta (care a declarat că A. Năstase a fost condamnat politic ca şi fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoşenko), ar putea afla chiar astăzi dacă i se vor alătura sau nu la Rahova lui Năstase, arestat luni, după ce nu s-a resinucis aflând că va fi din nou închis.

Năstase l-ar putea avea alături, de exemplu, chiar pe Şerban Brădişteanu, medicul care l-a "îngrijit" după ce a încercat, în 2012, să se "sinucidă" prin împuşcare pe lângă gât, amânând nejustificat încarcerarea fostului premier. Celebrul medic, care a deţinut o perioadă şi funcţia de senator PSD îşi aşteaptă astăzi sentinţa într-un dosar în care este acuzat că a luat mită suma modică de patru milioane de euro, pentru a vicia o licitaţie pentru furnizarea de aparatură medicală, beneficiarul licitaţiei fiind, culmea ironiei, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, sub a cărei oblăduire Brădişteanu va intra, în cazul în care va fi condamnat. Acuzele oficiale care i se aduc lui Brădişteanu sunt abuz în serviciu şi luare de mită.

Conform DNA, în perioada 2001 - 2002, perioadă a Guvernării Năstase, în calitate de preşedinte al comisiei de evaluare la o licitaţie pentru achiziţia de aparatură medicală, organizată de Ministerul Justiţiei, Şerban Brădişteanu a atribuit, cu încălcarea flagrantă a normelor legale în materie, echipamente medicale pentru dotarea, din bani publici, a spitalelor din sistemul penitenciar şi a Spitalului "prof. dr. Constantin Angelescu."

Brădişteanu, care a fost răsplătit de firmele câştigătoare ale licitaţiei cu aproximativ 4 milioane de euro, a creat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor un prejudiciu de 9.169.606 euro. În plus, aparatura pe care a cumpărat-o s-a dovedit cvasi-inutilă, nefiind nici pe departe ceea ce aveau nevoie spitalele ANP. Valoarea aparaturii medicale neutilizate de către cele şase spitale penitenciar şi de Spitalul Profesor dr. Constantin Angelescu este în valoare de 3.356.878,02 euro.

Cum Rahova are şi puşcărie pentru doamne, de acolo i-ar putea face bezele lui Năstase Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, acuzată că a dat fără licitaţie mai multe contracte pentru organizarea Zilei Tineretului în mai 2009. Doamna Ridzi este acuzată ca şi-ar fi prejudiciat instituţia cu 650.000 de euro. Infracţiunile pentru care este judecată Ridzi, sunt: abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept.

Monica Ridzi nu face parte din clubul "select" USL şi infracţiunile de care este acuzată nu au fost comise pe timpul fostului premier. La vremea faptelor instrumentate în dosarul său, Ridizi reprezenta cu "cinste" la guvernare PDL-ul în guvernul Boc iar actualmente Ridzi este deputat în PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, condamnat şi el recent la 3 ani de închisoare, pentru şantaj.

Alături de Brădişteanu şi Ridzi, pe banca emoţionaţilor stă astăzi şi Relu Fenechiu. Fostul Ministru al Transporturilor ar urma sa afle de asemenea în cursul zilei, dacă va ţine, precum Năstase, prelegeri şi conferinţe în închisoare, căci astăzi ar trebui să se pronunţe sentinţa definitivă a instanţei în dosarul "Transformatorul", în care a fost condamnat, în iulie anul trecut, la 5 ani de închisoare cu executare, sentinţă la care Relu a făcut recurs.

Deşi de altă coloratură politică decât Năstase, Fenechiu şi fostul premier au multe lucruri prin comun. Conform Topiaşi.ro, Fenechiu îi datorează profundă recunoştinţă lui Timoşenko de România, care l-ar fi ajutat să scape de urmărirea justiţiei după ce o elevă de liceu a murit în urma unui incendiu izbucnit într-o discotecă deţinută de liberal. Dosarul a fost îngropat de justiţia Năstase iar Relu nu a răspuns în faţa legii pentru moartea elevei în discoteca lui.

Guvernul Năstase şi PSD-ul poate că nu l-a îmbogăţit în mod direct pe Relu dar au închis ochii la bişniţele lui şi au contribuit la transformarea sa dintr-un afacerist oarecare într-unul dintre cei mai influenţi şi bogaţi oameni din judeţ. Pentru că era un afacerist mărunt în anul 2000, Relu Fenechiu nu a contat la împărţirea hălcilor economiei locale, mai titrează Topiaşi. Puşcariabilul Relu nu a primit, ca alţii, în anii guvernării Năstase nicio fabrică socialistă, nici o fermă, nici un institut. Însă a prosperat vânzând statului tot felul de bunuri - transformatoare, calculatoare, lucrări de construcţii ş.a., colaborând îndeaproape cu membrii afaceriştii PSD care şi-au împărţit judeţul Iaşi.

Acuzele aduse lui Relu Fenechiu în dosarul Transformatorul sunt complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, după ce s-a dovedit că în perioada 2002 şi 2005 a cumpărat transformatoare vechi pe care le-a vândut ulterior ca noi către Electrica Moldova (SISSE). Prejudiciul estimat se ridică la peste 7,5 milioane de lei. La fel ca şi aparatura furnizată de doctorul Brădişteanu Administraţiei Penitenciarelor, nici transformatoarele lui Fenechiu nu au folosit la mai nimic. 99% din transformatoarele cumpărate de stat de la "dizidentul" Relu au rămas în stocul Electrica Moldova fără să fie folosite.

Relu, fost ministru al Transporturilor s-ar putea bucura în închisoare de compania fostului director general al Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române, Mihai Necolaiciuc, care îşi aşteaptă şi el sentinţa azi.

Fostul director CFR este judecat pentru deturnare de fonduri europene, contractate pentru reconstruirea infrastructurii căilor ferate afectate de inundaţiile din 2000 şi din anii anteriori. Frauda de care este acuzat se ridică la peste 2,7 milioane de euro.

Conform procurorilor, în perioada decembrie 2001 - ianuarie 2003, perioadă a Guvernării Năstase, Mihai Necolaiciuc, în calitate de director general CNCFR, în complicitate cu directorul economic CFR, Viorica Olăeru, director al Direcţiei Economice şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi au utilizat 8,6 milioane lei, aproximativ 2.755.000 euro, proveniţi dintr-un credit acordat de către BEI, în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordaţi.

Cu banii pe care Banca Europeană de Investiţii i-a acordat CFR-ului pentru reconstruirea infrastructurii CFR, cei doi au cumpărat "în mod preferenţial", pixuri, agende, calendare, covoraşe PVC etc.

Tot marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde se judecă recursul lui Relu Fenechiu, va judeca şi recursul în cazul solicitării DNA privind arestarea preventivă a deputatului PC Gheorghe Coman, acuzat de luare de mită şi arestat de autorităţi după ce a fugit cu maşina de la locul unde i se înscena un flagrant.

În funcţie de ce va decide astăzi justiţia, clubul "select" al "dizidenţilor" ajunşi în închisoare s-ar putea mări. Nu se ştie pentru câtă vreme; în februarie deputaţii vor încerca din nou să adopte legea amnistiei şi graţierii pentru colegii lor care au ajuns "pe nedrept" prin puşcării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor