PSRM susţine că în alegeri va apăra valorile naţionale. Cenuşă: Socialiştii vor juca tare cartea "moldovenismului"
alte articole
Fracţiunea parlamentară a PSRM a susţinut, joi, 29 aprilie, că socialiştii vor merge la alegeri, „cu toate că scrutinul ar fi fost mai potrivit toamna, când riscurile pentru cetăţeni ar fi fost considerabil mai reduse”.
Deputaţii PSRM şi-au exprimat regretul că după anularea stării de urgenţă dar şi din cauza decretului semnat de preşedintele Maia Sandu, nu vor putea fi examinate şi adoptate în lectură finală de către Parlament unele „proiecte importante sociale”, printre care şi anularea examenelor de bacalaureat.
„Vreţi alegeri, mergem la alegeri”. Aşa a reacţionat liderul PSRM, Igor Dodon, la anunţul făcut de Maia Sandu cu privire la dizolvarea Parlamentului şi desfăşurarea alegerilor anticipate pe data de 11 iulie.
Potrivit unui comunicat pe site-ul PSRM, acesta a criticat-o dur pe şefa statului „ghidată de ambiţii politice meschine”, „coordonatorii săi din Occident”, dar şi „Curtea Constituţională de buzunar şi aservită politic” pentru faptul că R.Moldova a rămas pe o perioadă nedeterminată fără parlament şi guvern funcţional în plină pandemie.
Igor Dodon a ţinut să sublinieze că „începând cu ziua de astăzi, toată responsabilitatea pentru consecinţele grave pentru viaţă şi sănătatea cetăţenilor ţării noastre va fi pe seama preşedintelui Maia Sandu, a echipei sale, a partidului PAS şi a judecătorilor Curţii Constituţionale”.
Totodată, acesta a chemat cetăţenii să fie pregătiţi pentru a opune rezistenţă „uzurpatorilor care tind să lichideze statul moldovenesc independent şi să instaureze o guvernare din exterior”.
De pe acum devine clar că socialiştii vor juca tare cartea "moldovenismului" la alegerile anticipate, iar deocamdată nimeni din partidele politice nu vrea să fie în competiţie cu PSRM pe marginea acestor subiecte, constată politologul Dionis Cenuşă, menţionând că este extrem de important ca războiul propagandistic să nu deterioreze imaginea României, care a reuşit să iasă în faţă datorită elementelor care se încadrează în "diplomaţia vaccinurilor". Loviturile în România prin automatism pot modera percepţiile pozitive despre UE nu şi invers.