PSD vrea să treacă pe şest ordonanţa pentru plagiatul lui Ponta, acuză liberalii

PNL îi acuză pe deputaţii PSD din Comisia de învăţământ că au refuzat discutarea Ordonanţei 94/2015 care permite renunţarea la titlul de doctor şi avertizează că ordonanţa va fi aprobată tacit.
Consiliul Naţional de Coordonare PDL, 6 iulie 2013. În imagine, Raluca Turcan (Epoch Times România)
Loredana Diacu
24.02.2015

PNL îi acuză pe deputaţii PSD din Comisia de învăţământ că au refuzat discutarea Ordonanţei 94/2015 care permite renunţarea la titlul de doctor şi avertizează că ordonanţa va fi aprobată tacit, relatează Mediafax.

Potrivit sursei citate, deputatul PNL Raluca Turcan a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că vicepreşedintele comisiei parlamentare pentru învăţământ, pesedistul Sorin Iacoban, care a preluat prerogativele de preşedinte după ce fostul preşedinte Sorin Grindeanu a fost promovat ministru, a refuzat să pună pe ordinea de zi dezbaterea acestei ordonanţe, care, cel mai probabil, urmează să fie aprobată tacit.

„Reprezentanţii PSD au refuzat în mod repetat să discute ordonanţa 94 care îl spală de plagiat pe Victor Ponta. Mâine, în plen, cel mai probabil Ordonanţa va fi aprobată tacit. Ordonanţa, pe lângă faptul că îl spală de plagiat pe Victor Ponta, aduce lovituri standardelor educaţiei şi noi aveam amendamente”, a declarat Turcan, citată de Mediafax.

Raluca Turcan a mai anunţat că liberalii vor cere miercuri dezbaterea ordonanţei în plen fără raportul comisiei şi vor solicita în scris preşedintelui Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a vicepreşedintelui comisiei, Sorin Iacoban.

Reamintim că premierul Ponta, acuzat de plagiat, a încercat să renunţe la titlul de doctor după ce a pierdut alegerile pentru Cotroceni. Demersul s-a dovedit imposibil din punct de vedere legal, iar, în consecinţă, Guvernul Ponta 4 a dat controversata OUG 94/2014 prin care Ponta poate renunţa la doctorat, fără nicio explicaţie.

Prin acest "artificiu" legislativ", Victor Ponta a scăpat şi de răspunderea penală şi de obligaţia de a înapoia banii încasaţi de la stat ca spor de doctorat. Mai merită menţionat că, dacă premierul era declarat plagiator până să apuce să renunţe la diplomă, îşi pierdea şi calitatea de avocat pe care a obţinut-o cu ajutorul diplomei de doctor. Potrivit România Liberă, Baroul Bucureşti a confirmat în scris că premierul a intrat în profesia de avocat pe baza titlului de doctor în drept, fără examen.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor