PSD şi ALDE, acuzaţi de abuzuri cu iz penal în Consiliul General al Capitalei

Printr-o "Normă internă" minune care încalcă de cinci ori legea, majoritatea PSD şi ALDE din Consiliul General al Capitalei încearcă să eludeze sistemul electronic de achiziţii publice, acuză liderul USR Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În şedinţa de consiliu de luni, PSD şi ALDE au aprobat o "Normă internă" prin care, sub pretextul simplificării, Primăria Capitalei nu mai este obligată să publice prin sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) achiziţiile cu sume mai mici de 3.334.050 lei pentru servicii sociale şi "alte servicii specifice", a tras un semnal de alarmă liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan.

"Această Normă încalcă legea de 5 ori, iar majoritatea PSD ALDE s-a comportat abuziv oprind microfonul colegei noastre Ana Ciceală atunci când a încercat să explice în consiliu cele 5 încălcări ale legii privind achiziţiile publice. Norma se aplică pentru 15 categorii mari de produse şi servicii printre care: servicii sociale administrative, servicii de învăţământ, servicii de sănătate şi servicii culturale sau Servicii hoteliere şi restaurante", a explicat Nicuşor Dan.

Ce se poate face? Echipa juridică a USR va face o evaluare în ziua în care se va publica Hotărârea de Consiliu General al Municipiului Bucureşti cu "Norma internă", după care va face plângere prealabilă şi cerere către prefect să atace actul respectiv în contencios administrativ.

"În cazul în care prefectul răspunde solicitării, norma minune se suspendă de drept. Dacă prefectul nu va acţiona, USR se va adresa Secretarului General al Guvernului ca să-l aducă la raţiune pe prefect, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. Dacă nici atunci nu obţinem un rezultat, USR va introduce acţiune în instanţă. Invităm ONG-urile să ni se alăture prin cereri de intervenţie accesorie", a mai precizat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne