Apel către consilierii Municipiului Bucureşti: "Gândiţi înainte să semnaţi! E şi despre voi, copiii voştri, părinţii voştri"

Primăria Capitalei propune spre aprobare bugete de milioane de lei în baza unor documentaţii greu de descifrat chiar şi de specialişti. În aceste condiţii, consilierii Capitalei sunt rugaţi să nu îşi dea girul pe hotărâri a căror documentare nu e clară, căci nu se ştie ce se ascunde în spatele lor.
Consiliul General al Municipiului Bucureşti
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Consilierii Generali ai Capitalei sunt rugaţi să nu voteze bugete de milioane în baza propunerilor insuficient documentate de Primăria Capitalei şi adesea imposibil de înţeles. Apelul este lansat de Oana Gheorghiu, membru fondator al Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, care, după ce a analizat documentaţia pe baza căreia Consiliul General al Bucureştiului a aprobat pe 21 septembrie a.c. bugetele alocate celor 19 spitale din subordinea municipalităţii a constatat «erori materiale» în valoare de peste 5.000.000 euro.

Într-o postare pe Facebook, Oana Gheorghiu atrage atenţia asupra unei noi hotărâri ce va fi supusă astăzi votului în CGMB, hotărâre vizând de asemenea rectificarea bugetului celor 19 spitale. Analizând alambicata documentaţie pe care Primăria îşi "fundamentează" hotărârea, dna Gheorghiu a putut să constate că aceasta este cât se poate de neclară. Astfel, documentul vorbeşte de o distribuire a unei economii de 33,712 mii lei fără să precizeze dacă această "economie" provine din "erorile materiale" din precedenta hotărâre a CGMB din 21 septembrie (cea cu erori de 5 milioane de euro) sau din altă sursă.

Deşi nu se face nicio referire la hotărârea menţionată, cu toate acestea, sumele suplimentare pentru unele spitale sunt detaliate cu aparatură deja aprobată prin HGC-ul din 21 septembrie, însă, atenţie, de data aceasta aparatele au preţuri diferite, de cele mai multe ori mult mai mari în prezent faţă de o lună în urmă, în unele cazuri, chiar de 10 ori mai mari, atrage atenţia Gheorghiu.

Redăm apelul lansat de Oana Gheorghiu - reprezentantă a unei asociaţii care a strâns milioane de euro pentru dotarea spitalelor- consilierilor generali. De asemenea, la finele articolului, puteţi găsi o serie de fotografii cu observaţii punctuale ale dnei Gheorghiu.

"În ultimele săptămâni am dedicat timp pentru a înţelege documentaţia pe baza căreia Consiliul General al Bucureştiului aprobă bugetele ce sunt alocate celor 19 spitale din subordine.

În documentele pregătite pentru şedinţa din 21 septembrie am identificat «erori materiale» în valoare de peste 5.000.000 eur (şi cu siguranţă nu le-am identificat pe toate)

Săptămâna aceasta, Ciprian Ciucu (PNL n.r.) şi Ana Maria Ciceală (USR n.r.), consilieri generali, mi-au atras atenţia asupra unei noi propuneri de Hotărâre, supusă aprobării Cosiliului General.

După ce am încercat ore întregi să descâlcesc cifre aruncate într-un pdf, am decis să fac un apel către toţi consilierii generali ai Capitalei, indiferent că sunt din partide aliate doamnei Firea sau nu.

Dragi consilieri, sunteţi acolo pentru că oamenii au crezut în voi. Faptul că acceptaţi să fiţi desconsideraţi de funcţionarii primăriei, este egal cu a vă desconsidera proprii alegători. Nu sunteţi masă de manevră şi nici la dispoziţia vreunui stăpân de sclavi. Funcţionarii primăriei au obligaţia să vă asigure informaţii, să vă prezinte documente explicite cu cel puţin 2 săptămâni înainte de vot, pentru a avea timp să le parcurgeţi. Sunt plătiţi pentru asta, nu pentru a vă arunca hârtii de neînţeles. Cereţi-le să vă respecte şi nu mai acceptaţi munca lor de mântuială. Aveţi dreptul să cereţi informaţii suplimentare şi să vi se răspundă la orice întrebare.
Sunteţi proprii dvs stăpâni chiar dacă aţi fost aleşi pe listele unor partid care încearcă acum să vă supună.

Când vi se dau spre aprobare documente într-un format greu de utilizat pentru a analiza cifre, când acele documente sunt imposibil de înţeles dar conţin bugete de milioane de lei, gândiţi-vă bine: de ce, dacă totul ar fi transparent şi onest, nu aţi primi documente clare şi explicative? De ce vi se cere să semnaţi fără să înţelegeţi şi fără să gândiţi singuri? De ce vi se cere să vă comportaţi ca o turmă de oi şi de ce decide pentru voi partidul? Gândiţi-vă că în momentul în care aţi semnat bugete de milioane responsabilitatea nu mai e a celor care au întocmit aceste bugete ci a dvs, a celor care le-aţi aprobat, în cunoştinţă de cauză (se presupune).
Dacă acele bugete ascund afaceri necurate şi peste un an sau doi astfel de lucruri ies la iveală ? Credeţi că veţi răspunde individual sau cu turma? Credeţi că va veni partidul sau vă va lăsa să vă descurcaţi singuri?

Gândiţi înainte să semnaţi! E şi despre voi, copiii voştri, părinţii voştri.

Noi vom continua să analizăm hotărârile pe care le luaţi în Consiliu şi nu vom rămâne nepăsători atunci când banii sunt aruncaţi pe geam.

P.S. Această postare e despre Colectiv şi despre ceea ce trebuie să schimbăm fiecare dintre noi. Dacă spunem că nu s-a schimbat nimic într-un an atunci e vina noastră!", scrie Oana Gheorghiu pe Facebook.

Observaţii Oana Gheorghiu, pagina 1
Observaţii Oana Gheorghiu, pagina 1 (Oana Gheorghiu)

Observaţii Oana Gheorghiu, pagina 2
Observaţii Oana Gheorghiu, pagina 2 (Oana Gheorghiu)

Observaţii Oana Gheorghiu, pagina 3
Observaţii Oana Gheorghiu, pagina 3 (Oana Gheorghiu)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne