USR, sub asediul contestaţiilor. Nicuşor Dan: "Este o încercare nedemocratică a PSD de a ne bloca"

PSD vrea să blocheze participarea USR la alegeri, aşa cum a procedat şi la prezidenţialele din 2014, când a blocat votul românilor din diaspora, a atras atenţia Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul lui Liviu Dragnea - PSD - încearcă în mod nedemocratic să blocheze participarea Uniunii Salvaţi România la alegerile parlamentare din 11 decembrie, a declarat duminică, pe contul său de Facebook, liderul acestui partid, Nicuşor Dan.

"Situaţia la acest moment. Toate listele de candidaţi ale Uniunii Salvaţi România au fost admise de Birourile Electorale Judeţene, în toate judeţele (excepţie: Harghita Senat). Au început să curgă contestaţiile. Sunt 24 până acum, în 19 judeţe, şi continuă să vină. 3 au fost respinse ieri şi azi, celelalte se judecă mâine la diferite ore la tribunalele din judeţe", a declarat Nicuşor Dan.

Potrivit liderului Uniunii Salvaţi România, contestaţiile sunt identice cu cele opt pe care PSD le-a depus săptămâna asta pe listele din diaspora, pe fuziunea dintre USB şi USR şi pe listele de semnături.

"E o încercare nedemocratică a PSD de a bloca participarea USR în alegeri, similară cu încercarea din 2014 de a bloca votul românilor din diaspora. Sunt cu echipa de jurişti, pregătim concluzii pentru toate contestaţiile de mâine. Ne vom lupta până la sfârşit pentru a putea candida cu liste în toate judeţele", a precizat Nicuşor Dan.

Întrebat de ce nu a putut depune în Harghita pentru Senat, şeful USR a explicat că au fost mici erori materiale în listele depuse (nu s-a indicat numele părinţilor, doar prenumele, etc.). "Ar fi trebuit făcută verificarea asta la depunere şi s-ar fi rezolvat pe loc. Am contestat la Tribunal", a explicat politicianul.