Proiectul online „Transilvania misterioasă” a atras cu 10% mai mulţi turişti străini, comparativ cu 2011
alte articole
Proiectul de promovare on-line „Transilvania Misterioasă-Promovare online şi offline a obiectivelor naturale şi antropice cu potenţial turistic major, zona Centru”, lansat joi de Asociaţia Infoturism a reuşit în primele patru luni ale lui 2012 să atragă cu 10% mai mulţi turişti din străinătate, comparativ cu anul precedent. Important de menţionat este faptul că portalul on-line www.turism-transilvania.ro este interactiv, deoarece astfel orice utilizator poate da informaţii despre locurile din Transilvania pe care le-a vizitat, poate încărca poze, poate propune la rândul său alte obiective turistice şi poate interacţiona cu alte persoane care accesează site-ul.
Obiectivul general al proiectului s-a axat pe promovarea promovarea cu impact naţional a potenţialului turistic a 69 locuri de interes turistic, creşterea atractivităţii turistice, a ofertei şi a investiţiilor, prin asigurarea unei baze de informare necesară pentru atragerea şi orientarea turiştilor.
“În primul rând, promovarea cu impact naţional a potenţialului turistic şi al produselor care sunt mai puţin cunoscute. Înainte de a demara acest proiect noi am făcut un sondaj on-line din care am identificat mai multe obiective turistice dintre care am luat 69 la număr ca fiind mai puţin cunoscute publicului larg. Acesta a fost criteriul de selecţie acelor obiective turistice. Astfel noi ne-am propus să ne promovăm în mediul on-line cât şi în cel off-line. Prin acest obiectiv specific, dorim să îmbunătăţim consolidarea turismului intern, să creştem atractivitatea zonei, să atragem turişti, atât români cât şi străini vrem să ridicăm nivelul de cunoaştere şi a acestor obiective”, a declarat la începutul prezentării proiectului Tatiana Panghiu, consultant turism.
Proiectul „Transilvania Misterioasă-Promovare online şi offline a obiectivelor naturale şi antropice cu potenţial turistic major, zona Centru” a fost finanţat prin Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 755.160 de lei. Potrivit coordonatolului proiectului, Cristina Pop, 98% din această sumă a fost obţinută prin fonduri europene, iar 2% prin fonduri proprii.
O bună promovare a regiunilor din Transilvania a fost realizată de Asociaţie Infoturism prin printarea unor cataloage şi broşuri cu informaţii, atât în limba română, cât şi în limba engleză, printr-un dvd care prezintă zonele cu potenţial turistic şi prin inserţiile publicitare on-line. În acest context, au fost înregistrate 12 milioane de afişări în publicitatea on-line.
De asemenea, reprezentanţii Asociaţiei care a lansat acest proiect plănuieşte ca în viitorul apropriat să trimită o scrisoare acreditată către prinţul Charles, care, potrivit lui Traian Bădulescu, consultant turism este un fel de “ambasador neoficial” al turismului românesc. Prin asta se urmăreşte o promovare şi o dezvoltare a Transilvaniei ca brand românesc.
Totodată, Asociaţia Infoturism doreşte să lanseze într-un timp relativ scurt o aplicaţie on-line pe mobil, cu GPS inclus prin care turiştii să poată ajunge mai uşor la obiectivul turistic.