Proiectul online „Transilvania misterioasă” a atras cu 10% mai mulţi turişti străini, comparativ cu 2011

Proiectul de promovare on-line „Transilvania Misterioasă-Promovare online şi offline a obiectivelor naturale şi antropice cu potenţial turistic major, zona Centru”, lansat joi de Asociaţia Infoturism a reuşit în primele patru luni ale lui 2012 să atragă cu 10% mai mulţi turişti din străinătate, comparativ cu anul precedent. Important de menţionat este faptul că portalul on-line www.turism-transilvania.ro este interactiv.
Prezentarea Proiectului "Transilvania Misterioasă" (Epoch Times România)
Ana Petrescu
05.07.2012

Proiectul de promovare on-line „Transilvania Misterioasă-Promovare online şi offline a obiectivelor naturale şi antropice cu potenţial turistic major, zona Centru”, lansat joi de Asociaţia Infoturism a reuşit în primele patru luni ale lui 2012 să atragă cu 10% mai mulţi turişti din străinătate, comparativ cu anul precedent. Important de menţionat este faptul că portalul on-line www.turism-transilvania.ro este interactiv, deoarece astfel orice utilizator poate da informaţii despre locurile din Transilvania pe care le-a vizitat, poate încărca poze, poate propune la rândul său alte obiective turistice şi poate interacţiona cu alte persoane care accesează site-ul.

Obiectivul general al proiectului s-a axat pe promovarea promovarea cu impact naţional a potenţialului turistic a 69 locuri de interes turistic, creşterea atractivităţii turistice, a ofertei şi a investiţiilor, prin asigurarea unei baze de informare necesară pentru atragerea şi orientarea turiştilor.

“În primul rând, promovarea cu impact naţional a potenţialului turistic şi al produselor care sunt mai puţin cunoscute. Înainte de a demara acest proiect noi am făcut un sondaj on-line din care am identificat mai multe obiective turistice dintre care am luat 69 la număr ca fiind mai puţin cunoscute publicului larg. Acesta a fost criteriul de selecţie acelor obiective turistice. Astfel noi ne-am propus să ne promovăm în mediul on-line cât şi în cel off-line. Prin acest obiectiv specific, dorim să îmbunătăţim consolidarea turismului intern, să creştem atractivitatea zonei, să atragem turişti, atât români cât şi străini vrem să ridicăm nivelul de cunoaştere şi a acestor obiective”, a declarat la începutul prezentării proiectului Tatiana Panghiu, consultant turism.

Proiectul „Transilvania Misterioasă-Promovare online şi offline a obiectivelor naturale şi antropice cu potenţial turistic major, zona Centru” a fost finanţat prin Programului Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la 755.160 de lei. Potrivit coordonatolului proiectului, Cristina Pop, 98% din această sumă a fost obţinută prin fonduri europene, iar 2% prin fonduri proprii.

O bună promovare a regiunilor din Transilvania a fost realizată de Asociaţie Infoturism prin printarea unor cataloage şi broşuri cu informaţii, atât în limba română, cât şi în limba engleză, printr-un dvd care prezintă zonele cu potenţial turistic şi prin inserţiile publicitare on-line. În acest context, au fost înregistrate 12 milioane de afişări în publicitatea on-line.

De asemenea, reprezentanţii Asociaţiei care a lansat acest proiect plănuieşte ca în viitorul apropriat să trimită o scrisoare acreditată către prinţul Charles, care, potrivit lui Traian Bădulescu, consultant turism este un fel de “ambasador neoficial” al turismului românesc. Prin asta se urmăreşte o promovare şi o dezvoltare a Transilvaniei ca brand românesc.

Totodată, Asociaţia Infoturism doreşte să lanseze într-un timp relativ scurt o aplicaţie on-line pe mobil, cu GPS inclus prin care turiştii să poată ajunge mai uşor la obiectivul turistic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor