Profesor comunist afirmă că SUA a fost înfrântă de China în "războiul comercial şi biologic"

Instututul de Virologie Wuhan, China
Instututul de Virologie Wuhan, China (Hector Retama / Getty Images)

Un profesor având legături strânse cu guvernul comunist chinez a declarat că ţara sa a „învins” SUA în 2020, câştigând un "război biologic" şi punând America „la locul său”.

Comentariile au fost făcute de Chen Ping, cercetător principal la Institutul Chinez al Universităţii Fudan, un grup de reflecţie afiliat cadrelor Partidului Comunist Chinez, şi profesor la Universitatea Beijing. Materialul video tradus poate fi urmărit aici, fiind prezentat şi într-o emisiune a Sky News Australia.

Citiți și "Moartea este motorul care duce istoria înainte". Teorii fasciste ale Partidului Comunist Chinez

Videoclipul, care a apărut recent online, a fost tradus de bloggerul chinez Jennifer Zeng din New York.

Pe videoclip Chen Ping susţine că „modelul occidental a eşuat, civilizaţia maritimă a ultimilor 500 de ani este pe cale să apună, Partidul Comunist Chinez a câştigat şi 'va conduce lumea pe calea modernizării în noua eră post-revoluţia biologică' ce ar fi avut loc după pandemia virusului Wuhan din 2020".

Ping afirmă în videoclip că „În 2020, China a câştigat războiul comercial, războiul ştiinţific şi tehnologic în special, cel biologic”.

Citiți și Noi dovezi despre folosirea biotehnologiei în armata chineză [Defense One]

„Realizarea este fără precedent. Este un record istoric, epocal", continuă el, adăugând "aşa că pentru cultul liberal al chinezilor care se închină la America, venerarea SUA de către ei este, de fapt, nefondată".

„După acest război comercial şi biologic, SUA au fost învinse şi aduse la forma lor iniţială”, a subliniat Ping.

Ping a comentat, de asemenea, alegerile SUA din 2020, menţionând: „Cred că încercarea lui Trump de a restabili statutul internaţional aflat în declin al SUA în cei patru ani de mandat a eşuat. Acest eşec nu este doar eşecul campaniei personale a lui Trump pentru realegere ca preşedinte, ci şi eşecul globalizării conduse de neoliberalism din ultimele patru decenii, care a avut drept vârf de lance SUA şi Marea Britanie".

„Prin urmare, modelul de dezvoltare şi modernizare al SUA şi al Europei nu este suficient de bun pentru a fi imitat şi repetat de China”, a adăugat Ping.

Citiți și "Totul a fost o minciună" - consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul Wuhan provine din laborator

Oficial, economia Chinei s-a extins cu 18,3% în primul trimestru al anului 2021 comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, marcând cea mai mare creştere de când China a început să ţină evidenţa trimestrială, în 1992.

Însă multe date oficiale publicate de agenţiile de stat, controlate de Partidul Comunist Chinez, sunt înşelătoare şi falsificate.

Între timp, în SUA reprezentanţii republicani din Comisia de informaţii a Camerei Reprezentanţilor au cerut o actualizare făcută de directorul Biroului Naţional de Informaţii cu privire la posibilitatea ca virusul Wuhan să se fi scurs din laborator.

Citiți și Teoria că virusul Wuhan a fost scurs dintr-un laborator capătă tracţiune - consilier american de securitate naţională

Republicanii, conduşi de Devin Nunes, membru în Comisie, doresc, de asemenea, acces la orice informaţii despre programul de cercetare al modalităţilor de „câştig funcţional” a coronavirusurilor - care a avut loc la laboratorul Wuhan inclusiv cu finanţare americană - şi în agenţiile SUA.